06.12.2012

In Ultradrol zit methylstenbolone

In Ultradrol zit methylstenbolone
Het in designersupplementen gespecialiseerde Antaeus Labs [antaeuslabs.com] belazert de kluit niet. In Antaeus' product Ultradrol zit het anabole steroid dat het etiket vermeldt. Dopingjagers van de Braziliaanse Universidade Federal do Rio de Janeiro schrijven binnenkort in Steroids dat ze in Ultradrol het obscure 2,17alpha-dimethyl 17b-hydroxy 5alpha-androst-1-en-3-one hebben aangetroffen. Je kent die stof misschien beter als methylstenbolone.

Methylstenbolone is de orale analoog van stenbolone. In de vroege jaren zestig hebben researchafdelingen van farmabedrijven proeven met methylstenbolone gedaan, en voor zover je dat uit de publicaties kunt afleiden deed methylstenbolone het helemaal niet slecht.

De anabole werking van methylstenbolone overtrof die van methyltestosteron met een factor zeven, aldus Julius Vida's standaardwerk Androgens and Anabolic Agents. De androgene werking van methylstenbolone en methyltestosteron zijn volgens Vida vergelijkbaar.

Alles wat we over die vroege experimenten hebben kunnen achterhalen lees je hier. Scrollen tot halverwege de pagina.

Methylstenbolone kwam echter niet op de markt. Dat heeft het Antaeus Labs [antaeuslabs.com] pas recent gedaan. Het is altijd nog maar de vraag of designersupplementen daadwerkelijk bevatten wat het etiket vermeldt, maar de Braziliaanse chemicus Gustavo de Albuquerque Cavalcanti trof in Antaeus' Ultradrol inderdaad methylstenbolone aan.

Nu is er over het metabolisme van methylstenbolone nog weinig bekend, en dus gaven de onderzoekers een capsule Ultradrol aan mannelijke vrijwilligers. Zo konden de onderzoekers achterhalen dat methylstenbolone [structuurformule linksonder] in het lichaam verandert in zijn twee voornaamste metabolieten S1 en S2 [structuurformules rechtsonder].


In Ultradrol zit methylstenbolone


In Ultradrol zit methylstenbolone


In Ultradrol zit methylstenbolone
In de figuur hierboven vertelt hoe de urinaire concentratie van methylstenbolone [vierkantjes, rechter-Y-as] en die van S1 [driehoekjes] en S2 [cirkeltjes] [linker-Y-as] fluctueert na inname bij een proefpersoon. De onderzoekers konden de metabolieten S1 en S2 maar liefst een week na inname nog aantonen. Dat is lang voor een oral, zeker als je beseft dat er slechts 4 mg methylstenbolone in een capsule Ultradrol zit. De ontwikkeling van een dopingtest voor dit steroid wordt een eitje, concluderen de Brazilianen tevreden.

Hoewel webwinkels nog steeds Ultradrol aanbieden, schittert Ultradrol op de webstek van Antaeus door afwezigheid. Kennelijk heeft Antaeus de productie gestaakt.

Bron:
Steroids. 2012 Nov 28. pii: S0039-128X(12)00313-3. doi: 10.1016/j.steroids.2012.11.009. [Epub ahead of print].

Meer:
Dit zat er in Tetrabol van Syntrax (29-7-2012)
In Jungle Warfare zat delta-6-methyltestosteron (3-10-2011)
Dit zit er in 1-Androsterone (16-12-2010)