31.05.2011

Injecteerbaar desoxytestosteron werkt voortreffelijk

Een paar maanden geleden verscheen een nieuw prohormoon in de webshops. Het heet 2-Delta en het bevat 5-alpha-androst-2-ene-17-one. Die stof is zelf weinig actief en moet in het lichaam omzetten in 5-alpha-androst-2-ene-17-ol. En dat steroid is verdraaid interessant, aldus een studie uit 1964 waar we dit weekeinde toevallig tegen aan liepen.

Een beetje scheikunde, zodat we weten waarover we het hebben: een paar jaar geleden verkochten webwinkels een designersteroid dat je misschien kent als DMT, des-oxy-methyl-testosteron of madol. Het heeft een notoire geschiedenis die je terug kunt lezen in Het Anabolenboek, het meest obscure deel van de allerleukste website over prestatieverbetering in de hele wereld. Je ziet de structuurformule van madol hieronder. Links moet u wezen.


17-alpha-methyl-5-alpha-androst-2-ene-17-beta-ol 5-alpha-androst-2-ene-17-beta-ol 5-alpha-androst-2-ene-17-one

17-alpha-methyl-
5alpha-
androst-2-ene-
17-beta-ol
(Madol)

5-alpha-
androst-2-ene-
17-beta-ol
(Desoxy-
testosteron)

5-alpha-
androst-2-ene-
17-one
(2-Delta)


Hierboven rechts zie je de structuurformule van 2-Delta. Het is eigenlijk gewoon DMT, maar dan zonder methylgroep, en met een ketongroep op C17.

De middelste structuurformule is die van het steroid waarover dit stukje gaat. We noemen het gemakshalve desoxytestosteron. Die stof heeft volgens De Anabolenbijbel van de Heilige Vida vijftig procent van de androgene werking van testosteron, en maar liefst 150 procent van diens anabole werking. Vida's resultaten, die verschenen in 1969, sporen met dierstudies uit 1963 [J. Med. Chem., 1963, 6 (2), pp 156161.] en 1964 [Steroids Volume 3, Issue 2, February 1964, Pages 173-182.].

In 1964 wezen chemici van de Praagse Czechoslovak Academy of Science op een bijzondere eigenschap van desoxytestosteron. Als je onverknutseld nandrolon, boldenon of testosteron injecteert, dan heeft dat verhoudingsgewijs weinig effect. Enzymen helpen de onmisbare 17-beta-hydroxylgroep naar z'n grootje, en maken de moleculen daarmee inactief. Daarom zit er bij de meeste orale anabolen naast die plek een methylgroep, en zit er bij injecteerbare anabolen een vetzuur.

Toch werken injecties met desoxytestosteron. De onderzoekers injecteerden jonge ratten eenmalig met 20 mg desoxystestosteron [2A], testosteronphenylpropionaat [TPP], nandrolonphenylpropionaat [19-nor-TPP] en gewoon testosteron [T]. De figuren hieronder vertellen je dat desoxytestosteron de massa van de kringspier [Musculus Levator Ani] ongeveer evenveel vergrootte als testosteronphenylpropionaat en nandrolonphenylpropionaat. Het effect op de prostaat was daarentegen de helft van dat die testosteronphenylpropionaat.


Injecteerbaar desoxytestosteron werkt voortreffelijk


Injecteerbaar desoxytestosteron werkt voortreffelijk


Het lijkt er dus op dat de 17beta-hydroxylgroep van desoxytestosteron ongevoelig is voor aanvallen van enzymen, zeggen de Tsjechen. Het spul werkt prima, ondanks het ontbreken van een vetzuur. In injecteerbare vorm, tenminste.

Stel nou dat je het klaarspeelt om een vetzuur vast te knopen aan desoxytestosteron. Wat voor anabool krijg je dan?

Bron:
Steroids Volume 5, Issue 1, January 1965, Pages 113-116.

Meer:
Nieuw prohormoon: Delta-2 (22-4-2011)