Opgeladen: 9-1-2016
Opgeborgen in: Plantaardige extracten, Ongewone anabole strategieën
Translation: Kamishimotsuto: Japanese herbal supplement that boosts anabolic training response (10-2-2016)

Japans kruidensupplement Kamishimotsuto vergroot de anabole respons op training

Kamishimotsuto is een mengsel van dertien verschillende Japanse plantaardige extracten. Volgens een dierstudie, die tussen twee haakjes is bekostigd door het Japanse bedrijf Kobayashi, laat suppletie met Kamishimotsuto spieren na een intensieve training meer spiereiwitten aanmaken. Kamishimotsuto heeft een anabole werking.

Kamishimotsuto
De maker van Kamishimotsuto is het Japanse Kobayashi Pharmaceutical. [kobayashi.co.jp] Het bestaat uit dertien water-extracten van Aziatische planten. Een paar daarvan, Eucommia bark, Phellodendron bark, Japanese angelica root, ginseng en Schisandra fruit, zijn oude bekenden van de lezers van dit gratis webmagazijn.


Japans kruidensupplement Kamishimotsuto vergroot de anabole respons op krachttraining


Studie
De onderzoekers gaven mannelijke ratten gedurende zeven dagen dagelijks 500 miligram Kamishimotsuto [KST] per kilogram lichaamsgewicht. Het humane equivalent van die dosis is, omgerekend naar een man van 80 kilo, ongeveer 6 gram. [Hum... Is dat wel veilig?]

Ratten in een controlegroep kregen een placebo [PLA].

Toen de zeven dagen voorbij waren lieten de onderzoekers de Japanners de rechter kuitspier gastrocnemius van de ratten in beide groepen samentrekken door electrische prikkels. Op die manier imiteerden de onderzoekers intensieve training. Vervolgens keken ze in de spiercellen naar de activiteit van anabole signaalmoleculen en de opbouw van spiereiwitten.

Resultaten
De suppletie had geen noemenswaardige effecten in de linker gastrocnemius, die de onderzoekers dus niet hadden 'getraind'. De figuur hieronder laat zien hoeveel spiereiwitten de ongetrainde spieren opbouwden.


Japans kruidensupplement Kamishimotsuto vergroot de anabole respons op krachttraining


Japans kruidensupplement Kamishimotsuto vergroot de anabole respons op krachttraining


In de rechter gastrocnemius, die dus wel was 'getraind', verhoogde de Kamishimotsuto-cocktail de aanmaak van spiereiwitten wel. De figuren hieronder laten zien hoe dat mogelijk was: het supplement verhoogde de activiteit van anabole signaalmoleculen als Akt.


Japans kruidensupplement Kamishimotsuto vergroot de anabole respons op krachttraining


Conclusie
"The findings of this study indicate that the herbal supplement Kamishimotsuto has the potential to activate muscle anabolism by enhancing resistance exercise-induced phosphorylation of the mTORC1 downstream targets [...] through Akt signaling", vatten de onderzoekers samen. "Kamishimotsuto may promote muscle hypertrophy."

Nu is het humane equivalent van de bestudeerde dosis echt te hoog voor een supplement. De onderzoekers maken uit niet-gepubliceerde gegevens echter op dat bij mensen een dosis van 800 milligram per dag al effect zou kunnen sorteren.

De Japanners pleiten voor verder onderzoek. "Further studies are necessary to clarify the most effective combination of components and exclude the non-effective herbal components", schrijven ze. Wijzelf zouden het in eerste instantie proberen met een combinatie van Fructus Schisandrae- en Eucommia ulmoides-extract.

Bron:
Nutrition. 2016 Jan;32(1):108-13.

Meer:
Fructus Schisandrae remt spierafbraak bijna net zo goed als oxymetholone (16-5-2015)
Euphol en octaanzuur in de schors van Eucommia ulmoides hebben een androgene werking (10-4-2007)


Meer spieren en minder vet door krachttraining dankzij 600 milligram ashwagandha per dag
Humane studie.

Suppletie met kaneelextract vergroot spiermassa
Humane studie uit Frankrijk.

Het effect van Ursolic Acid op bodybuilders
Humane studie uit Zuid-Korea.