21.12.2010

Kuur met nandrolonundecanoaat of groeihormoon maakt dikke vrouwen niet slanker

Kuur met nandrolonundecanoaat of groeihormoon maakt dikke vrouwen niet slanker


Nandrolone Undecanoate
Oudere zwaarlijvige vrouwen op dieet, die ook nog eens elke dag een half uurtje sporten, hebben niets aan ondersteuning met lichte doses nandrolonundecanoaat of groeihormoon. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van het Istituto Auxologico Italiano na een experiment waaraan 20 vrouwen meewerkten.

De onderzoekers zetten 20 vrouwen van 61-75 jaar 3 weken op een dieet van 1100-1500 kcal per dag. Elke middag trainden de vrouwen 35 minuten in een gym. Ze fietsten, liepen op een treadmill en deden 3 sets op 3 verschillende weerstandsmachines.

De onderzoekers verdeelden de vrouwen in 3 groepen. De ene volgde alleen het hierboven genoemde body mass reduction programme. [BMR] De tweede groep kreeg wekelijks een injectie met 80 mg nandrolonundecanoaat [structuurformule hierboven], de actieve stof in een preparaat als Dynabolon. [BMR+UN] De derde groep kreeg tenslotte dagelijks een injectie met 1.4 eenheden groeihormoon. [BMR+UN]

De onderzoekers hoopten dat de toediening van de anabolica de resultaten van hun dieet- en trainingsregime zou verbeteren. Ze werden teleurgesteld.


Kuur met nandrolonundecanoaat of groeihormoon maakt dikke vrouwen niet slanker


Qua lichaamssamenstelling maakte het niet of de vrouwen farmacologische middelen kregen. De middelen leken de krachttoename van de vrouwen leek zelfs iets af te remmen. Geen enkel effect was statistisch significant.

Misschien waren die effecten er wel geweest als de kuur langer had geduurd, vermoeden de onderzoekers. Drie weken is natuurlijk niet lang.

Hoewel de vrouwen weinig gemeen hebben met doortrainde sporters stuitten de Italianen toch op iets wat voor chemische atleten interessant kan zijn.

"No significant changes in IGF-I concentration were detected in patients treated with energy-restricted diet plus aerobic-strength training", schrijven de onderzoekers, "but the addition of rGH was associated with significantly increased IGF-I concentrations (88.7%). Administration of nandrolone undecanoate also led to significantly increased IGF-I concentrations (19.9%), although to a lesser extent."

Bron:
Eur J Endocrinol. 2004 Apr;150(4):511-5.