Opgeladen: 16-6-2016
Opgeborgen in: Kosmetische chirurgie
Translation: No translation yet

Man verliest borstimplantaat

Je ben te lui hebt om te bankdrukken en te flyen, maar je wilt toch grote pecs hebben. Dus wat doe je dan? Je gaat naar een kosmetisch chirurg, en je laat implantaten inbrengen. Snel en makkelijk, en de kans op complicaties is gering. Maar 'gering' is niet gelijk aan nul - en soms gaat het fout. Artsen van de University of North Carolina hebben in een medische vakblad een geval beschreven.

Case
Over de hoofdpersoon in het artikel, dat in maart 2016 is verschenen in Journal of Radiology Case Reports, komen we weinig te weten. Het was een man van 44 jaar, en hij had zichzelf zes jaar geleden pectoral implants laten aanmeten omdat hij zijn lichaam meer op dat een bodybuilder wilde laten lijken.

Sinds een paar maanden had hij problemen gekregen met zijn linker implantaat. Het ding was gaan verschuiven, en was onder de borstspier vandaan gekropen. van opzij had de man een rode plek, die was ontstaan doordat het implantaat van binnenuit druk uitoefende op de huid.


Man verliest borstimplantaat


Man verliest borstimplantaatOorzaak
Op scans zagen de artsen waarom het implantaat aan de wandel was gegaan. Onder het implantaat zat vocht [bij het sterretje], mogelijk als gevolg van een bacteriële infectie. Dat vocht duwde het implantaat [#] van zijn plaats.


Man verliest borstimplantaatAfloop
De artsen verwijderden het implantaat. Na de operatie raakte de wond ontstoken door een taaie Staphylococcus aureus-bacterie, maar met antibiotica konden de artsen die uiteindelijk bestrijden.

De man was HIV-positief. In hoeverre dat een rol heeft gespeeld in deze case wordt uit het stuk niet duidelijk.

Conclusie
Steeds meer mannen laten borstimplantaten inbrengen, schrijven de artsen, en ongetwijfeld zullen bij een aantal van hen complicaties ontstaan. Ze vinden dat hun collega's zich daarop moeten voorbereiden.

Bron:
J Radiol Case Rep. 2016 Mar 31;10(3):11-9.

Meer:
Wasbordje dankzij plastic buikspieren (18-8-2007)
Mister Mexico krijgt cup C van Slager (12-12-2002)


De meeste Amerikaanse vrouwen zien plastische chirurgie wel zitten
O, die tijdgeest...

Laserbehandeling is alternatief voor liposuctie
Over low level lasers.

Filosoof Andy Miah breekt een lans voor de kosmetische chirurgie
Artikel over de meest spraakmakende exponent van het transhumanisme.