16.02.2007

Nieuwe designer-supplementen: 1-Androsterone, 4-AD en 1,4Bold

Worden makers van designersupplementen brutaler? Of worden overheden luier? In de webwinkels lijkt het soms wel of we weer in de jaren negentig zijn. Allerlei ouderwetse precursoren, die inmiddels zijn verboden, lijken weer helemaal terug van weggeweest.

1-Androsterone
Een voorbeeld is 1-Androsterone, een product van Advanced Muscle Science. Het bevat een hormoon dat verdraaid veel lijkt op 1-testosteron.

De actieve stof in 1-Androsterone is, 1-androstene-3b-ol, 17-one. Als enzymen de oxo-groep op C17 veranderen in een hydroxylgroep, en de hydroxylgroep op C3 veranderen in een hydroxylgroep, dan krijg je 1-testosteron. Amerikaanse supplementenmakers mogen 1-testosteron niet meer gebruiken sinds Bush in 2004 de anti-anabolenwet.

We denken niet dat 1-androstene-3b-ol, 17-one zelf een actieve stof is. De hydroxylgroep op C17 is belangrijk voor de werking van anabolen. Androgene steroidverbindingen zonder die groep zijn bijna niet actief.


1-Testosteron

1-Testosteron

1-Androsterone

1-Androsterone


4AD
Fabrikant AMS adviseert gebruikers 1-Androsterone te stacken met een ander designersupplement: het eveneens door AMS geproduceerde - en onlangs gelanceerde - 4-AD. Daarin zit niet 4-androstenediol, de testosteronprecursor die in de late jaren negentig op de markt was en inmiddels door de Amerikaanse overheid is verboden, maar wel een stof die daarop lijkt. In 4-AD zit, aldus het etiket, 4-androstene 3beta-ol 17-one, een verre precursor van testosteron.


Testosteron

Testosteron

4-AD

4-AD


1,4Bold
AMS heeft een maas in de Amerikaanse anti-anabolenwet heeft ontdekt. De 17-one-analogen in de nieuwe supplementen staan niet op de lijst van verboden steroidverbindingen die de wet noemt.

Dezelfde maas wordt gebruikt door supplementenmaker I-Force Nutrition. Dat bedrijf heeft met 1,4Bold een analoog van boldenon op de markt gezet. Het is, aldus het label, 1,4-androstadiene-3-one 17b-one. Die naam klopt niet. Het moet zijn: 1,4-androstadiene-3-one 17-one. Pas als de oxo-groep op C17 verandert in een hydroxylgroep ontstaat boldenon. We denken niet dat de stof in 1,4Bold zelf actief is.


Boldenon

Boldenon

1,4Bold

1,4Bold


Boldione
Overigens is deze stof al eerder op de markt geweest. Molecular Nutritition had hem in de jaren negentig als Boldione in het assortiment, maar stopte de productie toen Bush de prohormonen verbood in vernieuwde anti-anabolenwet van 2004. Strikt genomen was dat niet nodig geweest. De wet noemde de 17-one-analoog van boldenon niet.

Het ziet er naar uit dat we 17-ones als een trend moeten uitroepen. Eerder schreven we over Liquid Masterdrol, een designersupplement met een weinig bekende 17-one-analoog van DHT.


DHT

DHT

Liquid Masterdrol

Liquid Masterdrol


Meer:
Nieuw designer-anabool: methyl-epithiostanol (5-2-2007)
Oxanavar was 27 keer meer anabool dan methyltestosteron (3-1-2007)