Opgeladen: 10-9-2011
Opgepoetst: 25-10-2015
Opgeborgen in: Seks, Arginine, Ginkgo
Translation: No translation yet

Sekssupplement met L-arginine en ginkgo werkt bij vrouwen

Een supplement met eigenlijk helemaal niet zo veel L-arginine, kruidenextracten en vitamines en mineralen verbetert de seksualiteit van vrouwen. Dat blijkt uit een studie van de Daily Wellness Company, de producent van het supplement.

ArginMax
Sekssupplement met L-arginine en ginkgo werkt bij vrouwen
ArginMax is al een wat ouder supplement. De werking is drie keer onderzocht - een keer onder vrouwen in een kleine studie [J Sex Marital Ther. 2001 Oct-Dec;27(5):541-9.] en een keer onder mannen, ook in een kleine studie [Hawaii Med J. 1998 Dec;57(12):741-4.] Het onderzoek waarover dit stukje gaat dateert uit 2006, en betreft een onderzoek waaraan 108 vrouwen van 22-73 jaar meewerkten. De vrouwen hadden met elkaar gemeen dat ze kampten met milde seksuele problemen.


Sekssupplement met L-arginine en ginkgo werkt bij vrouwen


Werkingsmechanisme
De helft van de vrouwen slikte 4 weken een placebo, de ander helft kreeg dagelijks 4 capsules ArginMax. De vrouwen kregen dagelijks 1250 mg L-arginine binnen, het aminozuur waaruit het enzym NO-synthase het bloedvatverwijdende NO maakt. In de capsules zaten een extract van Panax ginseng dat het enzym NO-synthase activeert [Br J Pharmacol. 2001 Dec;134(8):1663-70.], en een ginkgo-extract dat de werking van L-arginine en ginseng moet ondersteunen. Hieronder zie je hoe ArginMax volgens de producent werkt.


Sekssupplement met L-arginine en ginkgo werkt bij vrouwen


Resultaten
Voor en na de suppletieperiode ondervroegen de onderzoekers de vrouwen over hun seksleven. Ze kenden de vrouwen per item een score toe van minimaal 1 en maximaal 5. Je ziet hieronder dat op veel items het supplement een positief effect had, vooral bij de vrouwen in de overgang. Pre = vrouwen die nog niet in de overgang zijn, peri = vrouwen in de overgang, post = postmenopausale vrouwen.


Sekssupplement met L-arginine en ginkgo werkt bij vrouwen


Sekssupplement met L-arginine en ginkgo werkt bij vrouwen


Daily Wellness heeft ArginMax in de markt gezet als een veilig alternatief voor hormoontherapie. Het bedrijf liet daarom een studie uitvoeren waaruit bleek dat ArginMax geen oestrogene effect heeft. [J Womens Health (Larchmt). 2004 May;13(4):427-30.]

Kwaliteit van leven
Op 6 juni 2011 vertelden onderzoekers van Wake Forest University op de American Society of Clinical Oncology (ASCO) Annual Meeting dat ze hadden ontdekt dat ArginMax geen proseksuele effecten had in vrouwen die borstkanker hadden overleefd. Het supplement verbeterde echter wel de kwaliteit van leven, aldus onderzoeker Kathryn Greven in een persbericht.

"Bothersome symptoms such as lack of energy, pain, nausea, and sleeplessness were all improved, as were measures of functional well-being, for example the ability to perform normal activities at home or work", zei Greeven. "Simply, they reported a great enjoyment of life, without any additional side effects from the supplement." [latimes.com June 06, 2011]

Bron:
J Sex Marital Ther. 2006 Oct-Dec;32(5):369-78.

Meer:
Recept voor een sekssupplement dat werkt (29-8-2011)
Ginkgo's rol in de chemie van de lust blijft een raadsel (20-8-2011)
Studie: erectiesupplement met L-arginine en pycnogenol werkt (een beetje (15-8-2011)


Pistachenoten versus impotentie
Humane studie.

Maca maakt wielrenners sneller en wellustiger
Nog een humane studie. Wel gesponsord.

Fenegriekextract Testofen geeft mannen meer zin in seks
Nog een gesponsorde studie.