05.05.2013

Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin

Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin
De meeste afslanksupplementen zijn goede stimulatoren van de lypolyse. Ze imiteren de werking van adrenaline en dwingen vetcellen hun inhoud af te staan aan het bloed. Het stimuleren van de vetverbranding kunnen ze minder goed. Volgens een Japanse dierstudie worden afslankstackers effectiever als je er een beetje G-hesperidin bij stopt. Als je er een beetje erg veel G-hesperidin bij stopt.

Of ze nu cafeïne, higenamine, Ephedra of DMAA bevatten, de werking van de meeste afslankstackers komt er op neer dat ze extra vetzuren lospeuteren uit de vetcel. Maar die vetzuren moet je dan natuurlijk nog wel verbranden. Vandaar dat sommige studies concluderen dat milde afslanksupplementen - op basis van groene thee - alleen effectief zijn als je ze combineert met training.


Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin


In 2009 publiceerden onderzoekers van de ANBAS Corporation in Neuroscience Letters een dierstudie waaruit je kunt opmaken dat het plantenstofje G-hesperidin - voluit: 4G-alpha-glucopyranosyl hesperidin; structuurformule hierboven - misschien uitkomst biedt. Volgens dat onderzoek verhoogt orale toediening van G-hesperidin het calorieverbruik.

De Autonomic Nerve BAsed Science Corporation zoekt naar plantenstoffen die zenuwprikkels naar organen versterken. In hun artikel vertellen onderzoekers van dat bedrijf dat ze ratten een orale dosis van 60 mg G-hesperidin gaven, en zagen dat daardoor bruine vetweefsels van de ratten krachtiger prikkels kregen.


Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin


De kracht van de prikkels naar de huid nam af. Dat hield waarschijnlijk in dat de bloedvaten zich ontspanden, en het bloed dus makkelijker naar de huid kon stromen en zijn warmte kon afgeven.

De warmteproductie in de ratten nam toe, ontdekten de Japanners.


Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin


De ratten wogen 300 gr. Per kg lichaamsgewicht kregen ze dus 200 mg G-hesperidin. Omgerekend naar volwassen mensen kom je dan op doses van 2-3 gr. Da's misschien teveel. In een glas sinaasappelsap van 250 ml zit ongeveer 150 mg hesperidin.

Als er nu een natuurlijke stof is die hetzelfde doet als G-hesperidin, maar waarvan je niet zo idioot veel nodig hebt...

Bron:
Neurosci Lett. 2009 Sep 11;461(1):30-5.

Meer:
Hesperedin stimuleert nieuwvorming spierweefsel (19-9-2012)
Afslankmiddel synefrine werkt prima - met naringin en hesperidin (12-5-2011)
Een halve kilo afvallen per week met sinaasappelsupplement (22-11-2009)