07.04.2015 | ||||||
Waarom afslanksupplementen met N-methyltyramine niet werken Afslanksupplementen met toegevoegde N-methyltyramine [structuurformule hieronder] werken waarschijnlijk minder goed dan producten zonder die toevoeging. Afslanksupplementen met uitsluitend N-methyltyramine maken je misschien zelfs dikker. Dat concluderen Sidney Stohs en Michael Hartman, twee onderzoekers van de Amerikaanse supplementenmaker Advocare, [advocare.com] in Phytotherapy Research. N-Methyltyramine In de zomer van 2011 schreef de chemicus en supplementenmaker Pat Arnold al op zijn blog dat hij weinig vertrouwen had in N-methyltyramine als afslanksupplement. Praktisch alle studies die Arnold noemde, duiken ook op in het artikel van Stohs en Hartman. Dat verscheen trouwens in 2014. Adrenerge receptoren Stoffen die de werking van adrenaline imiteren heten stimulantia. Ze brengen het lichaam in een staat van alertheid, onderdrukken gevoelens van vermoeidheid en honger, en dwingen vetcellen hun inhoud af te staan aan de bloedbaan. Om die reden stoppen supplementenmakers vaak stimulantia in hun afslankproducten. Populair zijn nog steeds extracten van Citrus aurantium, die op het eerste gezicht een cocktail van stimulantia bevatten.
Stop je sommige van die bestanddelen in Citrus aurantium, zoals synefrine en octopamine, in reageerbuizen bij vetcellen, dan laten die volgens een Franse studie uit 2011, hun inhoud vrij. [J Physiol Biochem. 2011 Sep;67(3):443-52.] Lipolysis, heet dat in het Engels. Uit diezelfde studie blijkt echter ook dat tyramine en N-methyltyramine, ook al maken ze zich vast aan adrenerge receptoren, vetcellen niet prikkelen om hun inhoud af te staan.
Volgens de figuur hieronder, die we snaaiden uit hetzelfde onderzoek, remmen tyramine en N-methyltyramine de afgifte van vet voor vetcellen zelfs.
Meer eetlust door N-methyltyramine? Tegelijkertijd stimuleert N-methyltyramine de pancreas om meer stoffen uit te scheiden die nodig zijn voor de opname van voedingsstoffen. Daarbij zitten ook stoffen die de eetlust stimuleren. Via dat mechanisme zou N-methyltyramine als klap op de vuurpijl ook nog hongergevoelens kunnen versterken. Conclusie Bron: Meer: |