Opgeladen: 31-1-2019
Opgeborgen in: Testuitslagen
Translation: Under-dosed Genotropin and Omnitrope in web shops (1-2-2019)

Webwinkels verkopen ondergedoseerde Genotropin en Omnitrope

Groeihormoon kopen op het web is en blijft een risicovolle aangelegenheid. Dat blijkt maar weer uit het artikel dat Hongaarse farmacologen, verbonden aan de universiteit van Pecs, in 2017 publiceerden in de International Journal of Clinical Pharmacy. De Hongaren kochten 3 groeihormoonpreparaten on line en ontdekten dat die alledrie ondergedoseerd waren.

Studie
De Hongaren bestudeerden de verkoop van groeihormoon op het internet door de eerste 20 hits van zoekmachine Google aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Ze constateerden dat 94 procent van de webwinkels die groeihormoon aanboden geen recept vroegen. Zeventig procent van de websites gaf geen medische informatie over groeihormoon, en er was geen enkele website die was verbonden aan officiële organisaties.

Vervolgens bestelden de onderzoekers 3 groeihormoonpreparaten bij 3 verschillende websites, en analyseerden de samenstelling.

Resultaten
Alle drie de preparaten waren fors ondergedoseerd. Ze bevatten een derde of de helft van wat ze zouden moeten bevatten.


Webwinkels verkopen ondergedoseerde Genotropin en Omnitrope


Conclusie
"The accessibility and popularity of Internet pharmacies are constantly increasing, while the mail order trade of pharmaceuticals is becoming part of everyday life in many developed countries", schrijven de Hongaren.

"Despite numerous preventive measures [campaigns informing patients, specific regulations in Europe and USA], law enforcement, introduction of the top generic domain name .pharmacy and online pharmacy verification logos, the illegal sale of medication on the Internet seems to flourish."

"Managing illegal trade of pharmaceuticals and limiting access to potentially counterfeit drugs must be a priority for governments and drug supply systems."

Bron:
Int J Clin Pharm (2017) 39:78-87.

Meer:
Onderzoekers testen 358 anabole steroïden: van elke drie oxandrolones zijn er twee prut (18-11-2018)
Epitalonproducten grijze markt authentiek (6-10-2016)
In Anabol van British Dispensary zit soms methandienone, soms methyltestosteron en soms alleen maar suiker (25-7-2015)


Dit zit er in de anabolen van Extreme Power, Golden Gear, Genesis en British Dragon Twee dozijn designersteroïden getest - de helft deugt niet LGD-4033 in webwinkels is authentiek, TB-500 niet

Dit zit er in de anabolen van Extreme Power, Golden Gear, Genesis en British Dragon
Met de geteste producten van Extreme Power Labs is volgens deze analyses weinig mis. Dat kun je niet zeggen van de geteste spullen van Golden Gear, Genesis en British Dragon.

Twee dozijn designersteroïden getest - de helft deugt niet
Vooral Black China Labs maakt er een puinhoop van.

LGD-4033 in webwinkels is authentiek, TB-500 niet
Biochemici van de German Sport University Cologne analyseerden alle dopingpreparaten die de Duitse douane in de periode 2010-2013 in beslag nam.