|
Alpinia officinarum als afslanksupplement?
Studie Als deze muizen mensen waren geweest, hadden ze grofweg 3-4 gram extract per dag gekregen. Dat is nog steeds veel, maar al een stuk minder dan de proefdieren in de Chinese studie. De proefopzet van de Koreanen leek sprekend op die van hun Chinese collega's. De Koreanen gaven een deel van de muizen standaardvoer [C], een ander deel voer waarin ze extra suiker en vet hadden gestopt [HFD], terwijl weer een ander deel calorierijk voer plus Alpinia officinarum-extract kreeg [HFD+AOE]. Resultaten
Toen de onderzoekers proeven met vetcellen in reageerbuizen deden, ontdekten ze dat Alpinia officinarum-extract hun groei blokkeerde. Galangin, een flavonol dat prominent in Alpinia officinarum-extract aanwezig is, zou wel eens voor dat effect verantwoordelijk kunnen zijn, ontdekten de onderzoekers.
In het vetweefsel van hun muizen had het Alpinia officinarum-extract vitale eiwitten als eiwit PPAR-gamma gedeeltelijk uitgeschakeld, waardoor de vetcellen minder makkelijk konden groeien. In de lever van de muizen had Alpinia officinarum daarentegen het eiwit PPAR-alfa juist geactiveerd. In de lever speelt PPAR-alfa een belangrijke rol bij de verbranding van vet.
Conclusie Als galangin inderdaad de belangrijkste actieve stof in Alpinia officinarum is, moet het toch niet zo mogelijk zijn om een supplement voor humaan gebruik te ontwikkelen? Een supplement dat je niet in gramhoeveelheden hoeft te gebruiken? Bron: Meer:
|
|