Opgeladen: 3-12-2016
Opgeborgen in: Horror & sensatie
Translation: Bodybuilder injected coconut oil into his arms (7-3-2016)

Bodybuilder spuit kokosolie in zijn armen

Bodybuilder spuit kokosolie in zijn armen
Britse chirurgen hebben een bodybuilder geopereerd die zijn armen had volgespoten met kokosolie, en vervolgens zijn triceps had gescheurd. De artsen schrijven over het geval in BMJ Case Reports.

Het geval
De bodybuilder die uiteindelijk op de operatietafel van de Londense arts Maira Hameed en haar collega's belandde was een man van 25 jaar. Hij trainde al vier jaar drie keer per week in een gym, en ging naar een arts omdat hij pijn had in zijn elleboog als hij zijn rechterarm bewoog.

Omdat zijn rechtertriceps er merkwaardig uitzag, maakten artsen een scan van zijn arm. Daarop was te zien dat de man zijn triceps had gescheurd. Je ziet de scheur hieronder tussen de twee rode pijltjes.


Bodybuilder spuit kokosolie in zijn armen


Bodybuilder spuit kokosolie in zijn armenMaar dat was nog niet alles. Op de scans zagen de artsen ook dat er de triceps en biceps van de man legio afwijkingen zaten. Dat zijn de witte bellen hierboven. Linksboven zie je de arm van opzij, in het midden en rechtsboven zie je de arm van achter.

Toen de artsen vroegen aan de bodybuilder wat die afwijkingen kon hebben veroorzaakt, bekende hij dat hij zijn armen injecteerde met kokosolie om ze groter te laten lijken. De bellen bestonden dus uit ingekapselde olie.

Toen de artsen het bloed van de man analyseerden, zagen ze dat zijn testosteronspiegel onnatuurlijk hoog was, en dat zijn LH-spiegel ondetecteerbaar laag. De man gebruikte dus synthetisch testosteron en maakte zelf geen testosteron meer aan.

De concentratie schildklierhormoon in het bloed van de man was bovendien extreem laag. De bodybuilder had in het nabije verleden zoveel schildklierhormoon geslikt dat zijn lichaam was gestopt met het aanmaken van schildklierhormoon. Het hormonaal herstel was kennelijk nog niet begonnen.

Behalve kokosolie, testosteron en schilklierhormoon vertelde de bodybuilder dat hij ook insuline en vitamine B2 injecteerde.

Behandeling
De artsen opereerden de triceps. Na enige fysiotherapie herstelde de arm van de man, die daarna weer terugkeerde naar zijn oude levensstijl. "However, despite being counselled about the potential future risks, the patient continues to practice unsafe techniques to achieve his desired body image", schrijven de artsen.

Toen de geschrokken artsen op zoek gingen naar meer informatie, vonden ze slechts enkele studies. Ze ontdekten echter op internet dat er tienduizenden bodybuilders zichzelf met olieproducten inspuiten om hun spieren groter te laten lijken.

Conclusie
"The few cases of natural oil self-inoculation formally reported are likely to be the tip of the iceberg", schrijven de artsen. "This is partly due to this practice being relatively unknown among clinicians compared with anabolic steroid use in this patient cohort, and the reluctance of patients to volunteer the information."

"As demonstrated in our case, there is a risk of late and/or misdiagnosis. Diagnosis can be further confounded by a latent period before reaction to the enhancement oil."

"By reporting this case, we hope to raise awareness of the varied practices among the bodybuilding community and the variety of their potential presentations in the community, clinics and in the accident and emergency setting."

Bron:
BMJ Case Rep. 2016 Dec 1;2016. pii: bcr2016217208.

Meer:
Synthol sloopt spierweefsel (9-12-2012)
Gregg Valentino leeft (17-4-2005)
Na injecties met sesamolie zitten je pecs vol ingekapselde vetknobbels (20-4-2004)


De bodybuilder van 190 kilo is dood
De makelaar die zijn huis moest verkopen vond de 190 kilo zware reus in de keuken.

Syntholbodybuilders "nauwelijks menselijk", zegt plastisch chirurg
Bruce Nadler voorzag honderden bodybuilders van pectorale implantaten, kant-en-klare kuiten en vierkante wilskrachtige kinnen. Maar synthol injecteren, nee, dat gaat hem te ver.

Nieuw! Injecteer carrageenan in je spieren
In dit preparaat zitten dezelfde suikerketens uit algen die toetjesmakers gebruiken om hun drinkyoghurts dikker te maken. Ingespoten in spieren veroorzaken ze spiergroei.