Opgeladen: 30-1-2017
Opgeborgen in: Ongewone anabole methoden, Krachttraining, Warmte
Translation: Strength training results in more muscle growth when combined with heat treatment (11-4-2017)

Krachttraining resulteert in meer spiergroei in combinatie met warmtebehandeling

Krachttraining resulteert mogelijk in meer spiermassa als sporters hun spieren ook nog eens 3 keer per week blootstellen aan een warmtebron die de temperatuur van hun spieren met 4 graden Celsius verhoogt. Dat schrijven bewegingswetenschappers van Korea University binnenkort in Aging - Clinical and Experimental Research. De Koreanen experimenteerden met 65-plussers.

Studie
Japanse en Koreaanse onderzoekers bestuderen al enkele jaren het effect van warmte-producerende dekentjes en compressen op de spieren. Ze vermoeden dat een verhoging van de temperatuur van de spieren met enkele graden Celsius anabole processen in spierweefsel versterkt. Links naar een paar eerder gepubliceerde studies vind je onderaan deze pagina.

De onderzoekers verdeelden een krappe twee dozijn vrouwen van 65-75 jaar over drie groepen. De ene groep legde gedurende de 12 weken dat het experiment duurde 3 keer per week 8 uur achtereen een heating sheet - een product van de Kao Corporation - op de bovenbenen. [HEAT] De temperatuur van de bovenbeenspieren nam daardoor toe van 35 tot 39 graden Celsius.

Het onderzoek werd trouwens niet betaald door Kao, maar door de Zuid-Koreaanse overheid.

Een andere groep trainde 3 keer per week de bovenbeenspieren op een leg-extension-machine. [RT] De vrouwen trainden licht: ze maakten 3 sets met 40 procent van het gewicht waarmee ze nog net 1 rep konden maken. [1-RM]

Een derde groep combineerde krachttraining met warmtebehandeling. [HRT]

Resultaten
De proefpersonen in alle groepen werden sterker.


Krachttraining resulteert in meer spiergroei in combinatie met warmtebehandeling


In het bloed van alle drie de groepen name de concentratie groeihormoon en IGF-1 significant toe, maar alleen de proefpersonen die beide behandelingen hadden gecombineerd bouwden significant meer spiermassa op.


Krachttraining resulteert in meer spiergroei in combinatie met warmtebehandeling


Conclusie
"Low-intensity exercise training with heat stress can be an effective resistance method for the improvement in elderly patients' muscle size and strength", resumeren de onderzoekers.

Bron:
Aging Clin Exp Res. 2016 Nov 19. [Epub ahead of print].

Meer:
Warmtebehandeling versterkt anabolisme krachttraining op moleculair niveau (9-6-2011)
Spiergroei zonder training met anabole warmtetherapie (4-9-2010)


Spiermassa opbouwen, uithoudingsvermogen vergroten en vetmassa verliezen door deeltijdvasten
Onderzoekers van het Salk Institute for Biological Studies in de VS bestudeerden de effecten van intermittent fasting in een reeks dierstudies.

Aankomen? Het type vet in je dieet bepaalt mee hoeveel spiermassa je opbouwt
De onverzadigde vetzuren in zonnebloemolie stimuleren de groei van de spiermassa, de verzadigde vetzuren in palmolie - aanwezig in veel kant-en-klare voedingsmiddelen - laten juist het lichaamsvet toenemen.

Combinatie spieren strekken en anabole steroïden veroorzaakt spiergroei
Stel je voor: je kunt door een blessure of een ziekte eventjes niet trainen, maar je kunt wel anabole steroïden gebruiken. In dat hypothetische geval kun je meer spiermassa vasthouden als je strek-oefeningen doet.