Opgeladen: 25-11-2016
Opgeborgen in: Plantaardige extracten, Seks, Maca
Translation: Want to use maca? Use red maca (9-3-2017)

Maca gebruiken? Neem dan red maca

Maca heeft, als je een flink stapeltje studies mag geloven, een opwekkende, stimulerende en proseksuele werking. Maar niet alle studies vinden die effecten, en ook de praktijkervaringen met maca lopen uiteen. Dat komt waarschijnlijk omdat er verschillende soorten maca zijn, schrijven Peruaanse onderzoekers in Pharmaceuticals. En de variant die voor supplementengebruikers het meest interessant is, heet red maca.

Red maca en black maca
Uit het ene onderzoek naar de biologische effecten van het Zuid-Amerikaanse knolgewas blijkt dat maca de concentratie van allerlei interessante hormonen in het lichaam verhoogt, uit het andere onderzoek komt helemaal niets. Dat komt waarschijnlijk omdat er verschillende varianten van maca zijn. Je hebt bijvoorbeeld red maca en black maca - en van die twee verhoogt red maca in dierstudies de testosteronspiegel.


Maca gebruiken? Neem dan red macaEen Peruaanse groep onderzoekers, die de effecten van maca al jaren bestudeert, besloot de psychologische effecten van red maca en black maca te testen op mensen. Ze gebruikten daarvoor extracten op alcoholbasis, die waren geproduceerd door Enterprise A-1 del Peru, Industrial Comercial SAC.


Maca gebruiken? Neem dan red maca

Maca gebruiken? Neem dan red macaStudie
De onderzoekers gaven een groep gezonde proefpersonen gedurende 12 weken elke dag 3 gram maca-extract of een placebo. Hun proefpersonen woonden in Lima, zo'n 150 meter boven de zeespiegel, en in de bergen, op meer dan 4 kilometer boven de zeespiegel. We hebben ons hieronder beperkt tot de gegevens die zijn verzameld in Lima.

Resultaten
Gedurende de 12 weken die het experiment in beslag nam, rapporteerde een groeiend aantal proefpersonen een toename van de seksuele interesse. De toename in de placebogroep was ongeveer gelijk aan die in de black maca-groep, maar de toename in red maca-groep overtrof die in de twee andere groepen.


Maca gebruiken? Neem dan red maca


Maca gebruiken? Neem dan red macaIn beide maca-groepen ervoeren proefpersonen een verbetering van de gemoedstoestand. Die verbetering was echter groter in de red maca-groep, zie je hierboven.

In beide maca-groepen voelden de proefpersonen zich energieker. En alweer was dat effect het sterkste bij de red maca-gebruikers.


Maca gebruiken? Neem dan red macaBijwerkingen
Ernstige bijwerkingen traden niet. Red en black maca zijn veilig, aldus de onderzoekers.

Bron:
Pharmaceuticals (Basel). 2016 Aug 18;9(3).

Meer:
Maca maakt wielrenners sneller en wellustiger (5-10-2009)
Maca geeft mannen zin in seks, doet niets met testosteronspiegel (14-7-2008)


Combinatie van Maca, Cat's Claw, Boswellia en leucine beschermt gewrichten Lepidium meyenii verhoogt testosteronspiegel Testosteronbooster Red Maca beschermt prostaat tegen testosteron

Combinatie van Maca, Cat's Claw, Boswellia en leucine beschermt gewrichten
Een supplement met leucine en extracten van Cat's Claw, Boswellia serrata en Maca beschermt gewrichten misschien tegen artrose en overbelasting. Dierstudie.

Lepidium meyenii verhoogt testosteronspiegel
Dierstudie.

Testosteronbooster Red Maca beschermt prostaat tegen testosteron
Red Maca gebruiken = testosteronspiegel verhogen en tegelijkertijd je prostaat beschermen.