Opgeladen: 22-4-2021
Opgeborgen in: Rommelhok
Translation: MCP protects against uranium (23-4-2021)

Uranium in het drinkwater? Met MCP raak je het weer kwijt

Als er giftige zware metalen in je voeding zitten, dan kun je daar als individu weinig tegen doen. Maar dankzij supplementen met Modified Citrus Pectin [MCP] kun je wel voor elkaar krijgen dat die troep je lichaam sneller verlaat. MCP beschermt misschien zelfs bescherming tegen radioactief uranium.


Uranium in het drinkwater? Met MCP raak je het weer kwijt


MCP
MCP bevat suikerketens die in het lichaam complexen kunnen vormen met zware metalen. Het lichaam scheidt die complexen vervolgens via de urine of de ontlasting uit, waardoor de concentratie zware metalen afneemt.

In een experiment waarin proefpersonen 6 dagen MCP gebruikten, raakte hun lichaam via de urine op dag 6 150 procent meer cadmium en 560 procent meer lood kwijt dan normaal. [Phytother Res. 2006 Oct;20(10):859-64.] In een andere humane studie stimuleerde suppletie met MCP de uitscheiding van kwik. [Clin Toxicol (Phila). Jun-Aug 2007;45(5):476-81.]

Uranium in het drinkwater? Met MCP raak je het weer kwijt
In 2007 publiceerden Duitse onderzoekers en wetenschappers uit Belarus een studie waarin ze Vitapect, een supplement met citruspectine, aan kinderen gaven die woonden in de buurt van een ontplofte kernreactor. [Radiat Prot Dosimetry. 2007;125(1-4):523-6.] Het supplement verminderde de hoeveelheid radioactief cesium-137 in het lichaam van de kinderen.

Studie
Onderzoekers van Econugenics, een Amerikaanse producent van supplementen, [econugenics.com] publiceerden in 2019 een case study waarin ze een Amerikaanse familie van 6 personen behandelden met PectaSol Metal Detox, een product van Econugenics dat MCP en alginaat bevat.

De familie woonde in Arizona, in een gebied waar betrekkelijk veel uranium in het drinkwater en in voedingsmiddelen zit. De proefpersonen slikten gedurende 6 weken elke dag 3 gram MCP en 1.5 gram alginaat. Deze dosis was verdeeld over twee momenten van inname.

Resultaten
Tijdens de proef monitorden de onderzoekers de hoeveelheid uranium in de ontlasting van de proefpersonen. Voor de meeste gezinsleden was die hoeveelheid 6 dagen en 6 weken nadat de suppletie was begonnen aanmerkelijk toegenomen.


Uranium in het drinkwater? Met MCP raak je het weer kwijt


Uranium in het drinkwater? Met MCP raak je het weer kwijt


In een tweede experiment herhaalden de onderzoekers de suppletie. Dit keer monitorden ze bij 5 van de 6 familieleden de concentratie uranium in de ontlasting op de laatste dag van de suppletieperiode en nog eens 6 weken later. Je ziet in de figuur hierboven dat 6 weken na de suppletieperiode de hoeveelheid uranium was verlaagd.

Conclusie
"This family case study results, including the significant decrease in uranium excretion after stopping the supplement for 6-weeks, [...] suggest that the MCP/alginate supplement, can be used safely on a long-term basis to address concerns of ongoing low-level environmental and dietary uranium exposure, and potentially reduce body burden and negative health effects", schrijven de onderzoekers.

"This is the first report of a supplement promoting uranium excretion, suggesting it has the potential to reduce negative health effects in expanding regions where chronic uranium exposure is known. Larger studies are needed to further explore the potential of this supplement to address the issue of widespread uranium exposure and its risks for serious health consequences."

Bron:
Altern Ther Health Med. 2019 Jul;25(4):20-24.

Meer:
Suppletie met MCP vertraagt prostaatkanker (28-8-2020)


Kopje thee remt opname kwik uit vis Wil je langer leven? Eet meer groenten en fruit (zonder giftige stoffen, alstublieft) Arsenicum en lood in de supplementen van overleden militair

Kopje thee remt opname kwik uit vis
Vis is een bron van omega-3-vetzuren, selenium en taurine. Heel gezond. Maar dankzij de lakse manier waarop wij met onze planeet omgaan is vis ook een bron van kwik en andere zware metalen. Niet zo gezond.

Wil je langer leven? Eet meer groenten en fruit (zonder giftige stoffen, alstublieft)
Als je langer wilt leven, dan is het verhogen van de inname van groenten en fruit één van de slimste dingen die je kunt doen. Maar...

Arsenicum en lood in de supplementen van overleden militair
Aanleiding voor deze studie: de dood van een soldaat door hartstilstand tijdens een training.