Opgeladen: 15-9-2017
Opgeborgen in: Anabolen & studies, Anabolen & risico's, Oxandrolone
Translation: This is what happens if you take 15 mg oxandrolone every day for 5 days (25-11-2017)

Dit gebeurt er als je 5 dagen elke dag 15 milligram oxandrolone slikt

Oxandrolone
Exacte cijfers hebben we niet, maar onze natte vinger vertelt ons dat anno 2017 meer dan de helft van de chemische bodybuilders continu kuurt. Na een periode waarin ze hun anabolen in hoge doses gebruiken volgt een 'hormonale herstelperiode' waarin ze zich beperken tot een 'mild anabool' dat de 'endogene testosteronproductie niet onderdrukt'. Oxandrolone of zo. Jammer dat die anabolengebruikers geen kennis hebben genomen van het onderzoek dat de Amerikaanse endocrinoloog Melinda Sheffield in 1999 publiceerde in de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Oxandrolone
Volgens veel handleidingen voor anabolengebruikers onderdrukt oxandrolone de lichaamseigen aanmaak van testosteron niet. Die handleidingen baseren zich op studies - maar die hebben betrekking op de effecten van medische doseringen.

Studie
Sheffield gaf 6 mannelijke studenten gedurende 5 dagen elke dag 15 milligram oxandrolone. In de jaren zestig en zeventig kuurden mannelijke bodybuilders gedurende 8 weken met doses van 20-30 milligram per dag. Nu, in het tijdperk waarin veel farmacologische bodybuilders liever continu gebruiken, gebruiken diezelfde atleten oxandrolone tussen twee kuren in. Ze denken dat hun lichaam bij een dosis van 15-25 milligram per dag kan 'herstellen'.

Resultaten

In stukjes spierweefsel, afgenomen na de toediening van oxandrolone, was de aanmaak van spiereiwit groter dan in het spierweefsel dat was afgenomen voordat de toediening begon.


Dit gebeurt er als je 5 dagen elke dag 15 milligram oxandrolone slikt


Dit gebeurt er als je 5 dagen elke dag 15 milligram oxandrolone sliktIn de spiercellen was het aantal androgeenreceptoren toegenomen, zie je hieronder. Spiercellen maken meer androgeenreceptoren aan als de concentratie androgenen in het bloed hoger is.


Dit gebeurt er als je 5 dagen elke dag 15 milligram oxandrolone slikt


Dit gebeurt er als je 5 dagen elke dag 15 milligram oxandrolone sliktHierboven zie je dat de totale testosteronspiegel op dag 5 met bijna 40 procent was afgenomen.

Conclusie
Tussen twee fikse kuren hormonaal 'herstellen' met een klein kuurtje oxandrolone? Dat gaat niet gebeuren, vriend.

Bron:
J Clin Endocrinol Metab. 1999 Aug;84(8):2705-11.

Meer:
Versterkt een paar honderd milligram cafeïne de anabole werking van oxandrolone? (22-10-2013)
Oxandrolonekuurtjes van 6 weken en 12 weken even effectief (21-4-2010)
Beetje testosteron en paar tabs oxandrolone net zo effectief als megadosis testosteron (24-2-2010)


Helft van de voormalige anabolengebruikers blijft hypogonadaal
Verontrustend maar herkenbaar onderzoek van Harvard Medical School.

Hormoonhuishouding anabolengebruikers na een paar jaar onherstelbaar beschadigd - waarschijnlijk ondanks post cycling therapy
Een doorsnee-anabolengebruiker heeft na een paar jaar zijn hormoonhuishouding onherstelbaar beschadigd, ontdekten endocrinologen van Copenhagen University Hospital.

Hoe al na 1 injectie testosteron je lichaamseigen productie van testosteron onderuit gaat
Het effect van het gebruik van synthetisch testosteron op je lichaamseigen aanmaak van testosteron is groter dan artsen dachten.