Opgeladen: 30-7-2019
Opgeborgen in: Anabole steroïden, In de pijplijn
Translation: S7h, a novel anabolic steroid? (31-7-2019)

S7h | Een nieuwe anabole steroïde?

S7h | Een nieuwe anabole steroide?
Het is hoogzomer, het internet ligt plat en dus nemen wij vakantie. We doen wat we het liefste doen - onze tijd verspillen in de electrische bibliotheek, en ons verdiepen in dingen waarin geen verstandig mens is geïnteresseerd. Zo stuitten we op het artikel dat twee Egyptische chemici in 2000 publiceerden in Scientia Pharmazeutica. De Egyptenaren maakten nieuwe anabole steroïden door het DHT-molecuul te versleutelen. En eentje daarvan - S7h - is errug interessant...

S7h
De Eygyptenaren beschrijven in hun publicatie de 4 anabole steroïden die je hieronder ziet. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een DHT-skelet hebben, en dat de Egyptenaren groepen hebben geplakt aan de D-ring.


S7h | Een nieuwe anabole steroide?


De meest interessante stof die de Egyptenaren maakten - S7h - is de meest eenvoudige.

Dierstudie
De Egyptenaren testten de biologische werking van hun nieuwe anabole steroïden met een variant van het klassieke Hershberger-assay, en gebruikten daarvoor prepuberale mannelijke Wistarratten van 21 dagen oud.

De onderzoekers injecteerden de dieren dagelijks met ongemodificeerd testosteron, S7h, S13d, S25c of S33g in een dosis van 0.7 milligram per kilogram per dag. Een controlegroep kreeg injecties zonder actieve stoffen.

Resultaten
Alle verbindingen hadden een anabole werking, maar die van S7h kwam als beste uit de studie. Toediening van S7h liet het lichaamsgewicht van de proefdieren toenemen met 296 procent ten opzichte van de controlegroep. Het effect op de kringspier [Lev.an.m] van S7h was 246 procent groter dan dat van testosteron.


S7h | Een nieuwe anabole steroide?


Tegelijkertijd had S7h minder effect op de grootte van de prostaat dan alle andere toegediende stoffen. Dat suggereert dat S7h betrekkelijk weinig ongewenste vermannelijkende bijwerkingen heeft.

Tenslotte had S7h betrekkelijk weinig effect op de endogene aanmaak van LH en testosteron.

Ook leuk.


S7h | Een nieuwe anabole steroide?


Bron:
Sci. Pharm. 2000, 68, 141-57.

Meer:
Dehydroandrostenol en dehydroandrosterone - wat zijn dat nou weer? (15-3-2019)
Wat voor anabool steroid is methyldiazirinol? (21-10-2018)
Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one (16-10-2018)
Mesterolone cypionate: antidepressivum en pepmiddel (21-3-2016)


Dymethazine is praktisch hetzelfde als methasterone Hoe effectief is androsta-3,5-diene-7,17-dione? Prohormoon 7-alpha-methyl-estra-4-en-3,17-dione: effectief, maar niet zonder risico's

Dymethazine is praktisch hetzelfde als methasterone
Zes jaar geleden verkondigden we dat het designersteroid dymethazine praktisch hetzelfde is als methasterone, het leverslopende anabole steroid in Superdrol. We krijgen gelijk.

Hoe effectief is androsta-3,5-diene-7,17-dione?
Volgens supplementenmakers remt die stof de omzetting van testosteron in het vrouwelijke geslachtshormoon estradiol.

Prohormoon 7-alpha-methyl-estra-4-en-3,17-dione: effectief, maar niet zonder risico's
Het loopt de spuigaten uit met die designersteroïden, schrijven endocrinologen van de University of Tennessee in Andrology.