Opgeladen: 9-2-2020
Opgeborgen in: Immuunsysteem, Paddenstoelen
Translation: AHCC increases chances of survival after being infected with a deadly virus (10-2-2020)

AHCC vergroot overlevingskansen bij besmetting met dodelijk virus

AHCC vergroot overlevingskansen bij besmetting met dodelijk virus
Suppletie met AHCC, een suikerketen uit shiitake, beschermt tegen dodelijke virussen. In een Amerikaanse dierstudie kan AHCC muizen in leven houden die zijn besmet met een virus dat de dieren eigenlijk had moeten doden.

Studie
Volgens de experts die de massamedia aan het woord laten, hoeven we ons geen zorgen te maken over het coronavirus.

Natuuuuuurlijk hebben die gelijk. Maar omdat wij niet alleen arrogant maar ook wantrouwend zijn, zijn we ons toch maar gaan verdiepen in mogelijk interessante immunostimulantia. Zoals AHCC, een bètaglucaan uit shiitake.


AHCC vergroot overlevingskansen bij besmetting met dodelijk virusAmerikaanse onderzoekers, verbonden aan Drexel University, publiceerden in 2009 een dierstudie waarin ze muizen via de neus besmetten met een influenza-A-H1N1-Pr8-virus.

Een week voordat de onderzoekers de muizen besmetten, begonnen ze de meeste dieren ook verschillende doses AHCC te geven. De suppletie ging door na de besmetting.

Resultaten
De muizen die geen AHCC kregen, waren op dag 7 na de besmetting allemaal overleden. Suppletie met de lichtste dosis die de onderzoekers uitprobeerden had geen effect, maar suppletie met zwaardere doses hielden muizen in leven.


AHCC vergroot overlevingskansen bij besmetting met dodelijk virusAls de muizen mensen waren geweest, had suppletie met 600-800 milligram AHCC per dag gezorgd voor een overlevingskans van 25 procent. Bij een dosis van 3-4 gram per dag [en dat is trouwens de maximale dosis die de meeste supplementenmakers adviseren] was die overlevingskans 50 procent.

De onderzoekers vermoeden dat AHCC het immuunsysteem bij wijze van spreken voorbereidt op een infectie. Ze zagen dat Natural Killer-cellen met meer succes ziektekiemen konden uitschakelen.

Conclusie
"In this study, low-dose supplementation (0.1 g/kg per day), which is equivalent to approximately 500 mg/d in humans, improved virus clearance and Natural Killer cell lytic efficiency", vatten de onderzoekers hun bevindingen samen.

"Taken together, our studies in [...] mice suggest that AHCC supplementation induces immune-enhancing effects at doses that are equivalent to 500 mg to 5 g/d in humans."

"Importantly, supplementation with AHCC at these doses was well tolerated."

Bron:
Nutr Res. 2009;29(2):139-43.

Meer:
Griepprik slaat beter aan door suppletie met AHCC (19-1-2013)


Op deze twee manieren beschermen vlierbessen tegen griepvirussen

Arginine brengt je immuunsysteem in topvorm

Waarom je minder vaak ziek bent als je elke dag 100 gram champignons eet

Op deze twee manieren beschermen vlierbessen tegen griepvirussen
Vlierbessen helpen tegen verkoudheid, weten de lezers van dit webmagazijn. En het zou zomaar kunnen dat vlierbessen ook beschermen tegen agressieve influenzavirussen.

Arginine brengt je immuunsysteem in topvorm
Als je elke dag 2 tot 3 niet-afgestreken theelepels met L-arginine neemt [dat is ongeveer 10-15 gram], vermindert de kans dat je wordt geveld door een verkoudheid, griep of een andere geniepige infectieziekte meer dan de helft.

Waarom je minder vaak ziek bent als je elke dag 100 gram champignons eet
Als je geestelijk of lichamelijk veel van je lichaam vraagt, of al een dagje ouder bent, en geen zin hebt om ziek te worden, eet dan elke dag 100 gram champignons.