Opgeladen: 23-1-2018
Opgeborgen in: Ongewone anabole middelen, Plantaardige extracten
Translation: Apigenin, a natural anabolic compound in parsley (24-1-2018)

Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie

In peterselie, selderij, kamille en citrusvruchten zit het flavonoid apigenine. Volgens een dierstudie, die onderzoekers van het Korea Food Research Institute publiceerden in Oncotarget, heeft die natuurlijke stof een anabole werking. En het humane equivalent van de beproefde dosis is helemaal niet zo hoog. Enkele tientallen milligrammen per dag zouden moeten volstaan.

Apigenine
Apigenine lijkt sprekend op verbindingen als quercetine, kaempferol en luteoline, maar heeft in het lichaam kennelijk toch een ander effect dan die verwante stoffen. Toen de Koreanen apigenine, hesperetine, kaempferol, luteoline, myricetine en quercetine met een in vitro-assay screenden op mogelijke anabole eigenschappen, vonden ze die alleen bij apigenine.


Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie


Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie


Dosis
De onderzoekers mengden apigenine door het voer van twee groepen mannelijke C57BL/6-muizen. Een groep kreeg een lage dosis, [Api-L] een andere groep een hoge dosis [Api-H]. Een derde groep muizen kreeg standaardvoer, zonder toevoegingen [NOR]. Het humane equivalent van de beproefde doses was, als je uitgaat van een man van 80 kilo, ongeveer 20 en 40 milligram per dag.

Uithoudingsvermogen
Na 7 weken lieten de onderzoekers de muizen op een treadmill rennen totdat ze letterlijk niet meer konden. De dieren die apigenine hadden gekregen presteerden beter dan de muizen in de controlegroep.


Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie


Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie


Spiermassa
De quadriceps van de muizen die apigenine hadden gekregen, waren significant groter dan die van de muizen in de controlegroep. Hoe hoger de dosis, hoe groter de spiermassa. De onderzoekers keken ook naar de spiermassa van de tibialis anterior, de gastrocnemius en de triceps, maar op die spiergroepen had apigenine geen anabool effect.

Mechanisme
Apigenine vergrootte de aanmaak van samentrekkende spiereiwitten [MHC], de anabole hormonen IGF-1 en -2, en PGC-1-alfa, een signaalmolecuul dat cellen meer mitochondria laat aanmaken.


Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie


Door proeven met C2C12-spiercellen in een reageerbuis konden de Koreanen het schema van hieronder opstellen. Apigenine schakelde volgens de Koreanen de anabole mechanismen aan door het activeren van het enzym protein arginine methyltransferase-7 [Prmt7].


Apigenine, het plantaardige anabool in peterselie


Conclusie
"We found that apigenin increases quadriceps muscle weight in mice and increases their running distance on an accelerating treadmill", resumeren de onderzoekers. "These events are attributable to upregulation of the Prmt7-PGC-1-alpha-GPR56 signaling pathway."

"We also found that apigenin induces myogenic differentiation by regulating Prmt7-p38-myoD and the Akt-S6K1 pathway in C2C12 cells."

"These results suggest that apigenin could be used as a functional food to prevent muscle loss and enhance muscle function."

"Further studies on the effect of apigenin in aged mouse muscle are needed to better understand the protective effect of apigenin on sarcopenia."

Bron:
Oncotarget. 2017 Sep 16;8(45):78300-11.

Meer:
Hoe apigenine, een flavonoid in peterselie, de testosteronspiegel verhoogt (20-11-2012)


Cacaoflavonoid (-)-epicatechin remt myostatin en zorgt voor meer spierkracht

Hesperedin, een flavonoid in citrusvruchten, stimuleert nieuwvorming spierweefsel

EMIQ, een anabool op basis van quercetine

Cacaoflavonoid (-)-epicatechine remt myostatin en zorgt voor meer spierkracht
Yep. Je wordt sterker door suppletie met cacao. Humaan onderzoek.

Hesperedine, een flavonoid in citrusvruchten, stimuleert nieuwvorming spierweefsel
Koreaanse dierstudie.

EMIQ, een anabool op basis van quercetine
Supplementen met de quercetine-analoog EMIQ versnellen bij krachttraining en revalidatieprogramma's de spiergroei. Japans onderzoek.