Opgeladen: 24-9-2021
Opgeborgen in: Plantenextracten Levensverlenging & suppletie
Translation: Move aside, TA-65! Make way for 08AGTLF! (25-9-2021)

Opzij, TA-65! Maak plaats voor 08AGTLF!

Da's het leuke van schrijven voor Ergogenics. Bij geen enkele andere medium kun je zo'n bezopen kop boven je stukje zetten. Alleen de lezers van Ergogenics weten dat TA-65 een onwaarschijnlijk duur longevity-supplement is dat de activiteit van telomerase zou moeten vergroten, en op die manier de levensduur zou verlengen.
Wat 08AGTLF precies is, dat weten ze wellicht nog niet. Maar ze zijn er wel nieuwsgierig naar.


Move aside, TA-65! Make way for 08AGTLF


Wat is 08AGTLF?
Dat staat niet in de in vitro-studie die de Griekse hoogleraar Dimitris Tsoukalas in 2019 publiceerde in Molecular Medicine Reports. In die studie stopte hij een aantal mogelijke longeceuticals bij menselijke bloedcellen, en bepaalde hij vervolgens of de bewuste stoffen de activiteit van telomerase vergrootten.

Telomerase is het enzym dat telomeren in het DNA langer maakt. Op die manier zou telomerase veroudering kunnen afremmen.

Telomeren zitten aan de uiteinden van de chromosomen. Tijdens het verouderingsproces worden die telomeren korter. Hoe sneller de telomeren verkorten, hoe sneller verloopt het biologische verouderingsproces. En volgens een aantal verouderingsonderzoekers is ook het tegenovergestelde waar - en verjongen cellen als de telomeren weer langer worden.

Resultaten
Eén van de stoffen die de Grieken beproefden was cycloastragenol, een bestanddeel van Astragalus membranaceus en de actieve stof in het cultsupplement TA-65. Cycloastragenol activeerde inderdaad telomerase, maar het effect was niet overweldigend.

Een longeceutical die wel een indrukwekkend effect op telomerase had, was een extract van Centella asiatica, ook bekend als Gotu Kola, dat de Grieken 08AGTLF noemen.


Opzij, TA-65! Maak plaats voor 08AGTLF!


Nutrient 4 was een mengsel van longeceuticals dat in een commercieel verkrijgbaar supplementen zit. Als je er meer over wilt weten, moet je even in de integrale publicatie van Tsoukalas kijken. De link vind je onderaan dit artikel.

Nogmaals: wat is 08AGTLF?
Het enige wat de onderzoekers kwijt willen over 08AGTLF, is dat ze het bewuste extract hebben gekocht bij ApexBio. [apexbt.com] Op de website van ApexBio kun je lezen dat 08AGTLF madecassic acid is. Misschien horen we daar binnenkort meer over.


Opzij, TA-65! Maak plaats voor 08AGTLF!


Conclusie
"The aim of this study was to identify natural compounds that significantly increase telomerase activation, and may lead to a longer life expectancy and healthy aging", resumeren de Grieken.

"08AGTLF, containing Centella asiatica extract, seems to be such a natural compound with a strong effect on telomerase activity that remains to be validated with future research based on independent randomized controlled studies investigating the underlying mechanisms."

"Importantly, future intervention studies on humans are warranted to examine its effect on telomere length, aging and human health."

Bron:
Mol Med Rep. 2019 Oct;20(4):3701-8.

Meer:
Duurtraining en intervaltraining activeert telomerase (3-12-2018)
Meer telomerase door yoga (29-6-2018)
Mediteren activeert telomerase (30-3-2017)


Slik berberine, leef 80 procent langer Langer leven door omega-3-vetzuren uit vis | Metastudie De levensverlengende werking van appels en die van bessen versterken elkaar

Slik berberine, leef 80 procent langer
Als je net zo goed reageert op berberine als labmuizen, dan kun je het aantal jaar dat je nog mag rondlopen op deze planeet met 80 procent verlengen.

Langer leven door omega-3-vetzuren uit vis | Metastudie
De uitstekend ingevoerde lezers van dit gratis webmagazijn weten uiteraard dat een voedingspatroon met relatief veel omega-3-vetzuren uit vis de levensduur kan verlengen.

De levensverlengende werking van appels en die van bessen versterken elkaar
Appels (liefst met schil) en bessen zijn gezond. En dat geldt dubbel en dwars voor hun combinatie.