Opgeladen: 10-2-2017
Opgeborgen in: Onzinnig & verdacht Groeihormoon
Translation: No translation yet

Hoe overweldigend geweldig is GenF20 Plus?

Op tienduizenden plaatsen op internet steken vloggers en bloggers de loftrompet over het supplement GenF20 Plus, dat volgens de makers de afgifte van groeihormoon en IGF-1 verhoogt. Mensen met een slechte inborst zien in zo'n stortvloed van positieve berichtgeving misschien de hand van de producent, Leading Edge Marketing. [leadingedgehealth.com] Maar wij van Ergogenics willen zulke slechte gedachten niet denken. Leading Edge Marketing zou zoiets nooit doen. En bovendien werkt GenF20 Plus ook echt. Een heuse wetenschappelijke studie heeft het aangetoond.

Studie
Onderzoekers van de particuliere onderzoeksinstelling Vedic Lifesciences in India gaven, op kosten van het genereuze Leading Edge Marketing, dertig proefpersonen gedurende 7 weken elke dag GenF20 Plus.


Hoe overweldigend geweldig is GenF20 Plus?


Hoe overweldigend geweldig is GenF20 Plus?


Zoals je ziet is de samenstelling van GenF20 Plus zeer bijzonder. Het product bevat L-glycine. Volgens de huidige chemische inzichten kan glycine geen L- en D-vorm hebben. Glycine is gewoon glycine, punt uit. Maar kennelijk hebben de makers van GenF20 Plus een leverancier van L-glycine gevonden in een andere dimensie, waar onze wetten van ruimte, tijd en chemie niet gelden. Poepgoed spul waarschijnlijk, dat L-glycine.

Hoeveel van al die fraaie stoffen er in de druppels en pillen van GenF20 zit vertellen de producenten niet. Erg weinig, vrezen we. Maar dat maakt niet uit. Het wonderbaarlijke L-glycine uit werkt natuurlijk ook als je er maar anderhalve molecuul van binnenkrijgt.

Een controlegroep kreeg een placebo.

Resultaten
De gebruikers in de experimentele groep veranderden hoogst waarschijnlijk in superwezens. Ze konden dodelijk stralen afvuren met hun ogen, door hun geesteskracht vulkanen laten uitbarsten en met blote handen kogels uit de lucht vangen. Dat zie je niet terug in het verslag van Vedic Lifesciences, maar dat komt natuurlijk omdat die jongens opdracht hadden gekregen om alleen te kijken naar de effecten op de lichaamssamenstelling, de gemoedstoestand en de IGF-1-spiegel.

Op die punten presteerde GenF20 Plus wat minder. Presteerde GenF20 Plus helemaal niet, moeten we eigenlijk zeggen. De onderzoekers vonden geen statistisch significante effecten op de vetmassa, de taille, de vetvrije massa, de geheugenwerking, libido en de kwaliteit van de slaap. En effect op de IGF-1-spiegel had het product ook niet.


Hoe overweldigend geweldig is GenF20 Plus?


Dat kan natuurlijk niet. Wel kogels uit de lucht vangen, maar geen verhoogde IGF-1-spiegel? Belachelijk! Dus gingen de onderzoekers goochelen met hun cijfers totdat ze wel een effect vonden.

En jawel. Toen de Indiërs de proefpersonen verdeelden in een groep die jonger was dan 40, en een groep die ouder was dan 40, bleek GenF20 Plus ineens in de laatstgenoemde groep wel de IGF-1-spiegel significant te verhogen. Heil Cthulhu!


Hoe overweldigend geweldig is GenF20 Plus?


Hoe overweldigend geweldig is GenF20 Plus?


Erg groot was het effect niet. Maar goed. Je kunt niet alles hebben.

Bron:
Open Access Journal of Clinical Trials 2015:7 35-42.

Meer:
Meer slaap, meer IGF-1 (9-10-2016)
Meer groeihormoon, IGF-1 en testosteron door Pleurotus eryngii (25-8-2012)
Gedroogde pruimen verhogen IGF-1-spiegel in mensen (17-5-2012)


Het trainingsprincipe waarmee krachtsporters hun afgifte van groeihormoon met een factor 17 kunnen vergroten
Verleng je eccentrische beweging.

Te weinig groeihormoon in boksers
De oorzaak: hersenbeschadiging door klappen op het hoofd.

Extra hoge groeihormoonpiek door nog slimmere intervaltraining
Sleutelfactor: kortere rusperioden.