Opgeladen: 13-6-2020
Opgeborgen in: Kankerpreventie, Borstkanker, MSM
Translation: MSM, a muscle enhancer that sabotages cancer cells (14-6-2020)

MSM, een spierversterker die kankercellen saboteert

MSM, een spierversterker die kankercellen saboteert
MSM blokkeert in spiercellen volgens in vitro-studies het sloophormoon cortisol en verhoogt tegelijkertijd de werking van IGF-1. Bij zulke fraaie spierversterkende effecten worden wij, cynisch geworden door het lezen van te veel wetenschappelijk onderzoek, onwillekeurig bang dat MSM ook kanker in de hand kan werken. Onnodig, blijkt uit fundamenteel onderzoek van Konkuk University in Zuid-Korea. Volgens de Koreanen beschermt MSM juist tegen kanker.


MSM, een spierversterker die kankercellen saboteert


In vitro-studie
De onderzoekers experimenteerden met verschillende borstkankercellijnen in reageerbuizen. Stelden ze die bloot aan fikse concentraties MSM, dan verminderde hun vitaliteit.

Klik op de figuur hierboven voor een grotere versie.

SK-BR3 is een humane borstkankercellijn die overmatig veel HER2/neu aanmaakt, terwijl MCF7 een borstkankercellijn is die model staat voor estradiolgevoelige borstkankercellen. MDA-MB-231 is tenslotte een gevorderd en agressief borstkankerceltype dat ongevoelig is voor estradiol en progesteron, en zich snel uitzaait.

De mogelijke pro-anabole werking van MSM in spiercellen is een gevolg van het activeren van de transcriptiefactor STAT5b, schreven we een paar dagen geleden. STAT5 is ook betrokken bij sommige vormen van kanker, zoals borstkanker. Maar in alle borstkankercellen die de Koreanen bestudeerden remt MSM STAT5b.


MSM, een spierversterker die kankercellen saboteert


Dierstudie
De onderzoekers injecteerden muizen met MDA-MB-231-cellen, en volgden gedurende een maand de groei van de tumoren. Sommige muizen kregen standaardvoer, twee groepen muizen kregen voer dat respectievelijk voor 3 en 5 procent bestond uit MSM.

MSM verminderde de snelheid waarmee de tumoren groeiden, zie je linksonder.


MSM, een spierversterker die kankercellen saboteert


Conclusie
"Based on all these results from our study, we strongly recommend the use of MSM as a trial drug for treating breast cancers because of its multi-targeting mechanism", concluderen de Koreanen.

Bron:
PLoS One. 2012;7(4):e33361.

Meer:
MSM, groeihormoon en IGF-1 | Sterke botten, sterke spieren? (10-6-2020)
MSM voor sporters | MSM is een cortisolblokker (8-6-2020)
Een capsule MSM per dag vermindert rimpels in een paar maanden (4-6-2020)


Extract van sumak versnelt veroudering borstkankercellen Via vrije radicalen saboteren visvetzuren borstkankercellen Hoe propolis borstkankercellen doodt

Extract van sumak versnelt veroudering borstkankercellen
Volgens een in vitro-studie, die biologen van de United Arab Emirates University publiceerden in Scientific Reports, bevat sumak stoffen die borstkankercellen versneld laten verouderen en doden.

Via vrije radicalen saboteren visvetzuren borstkankercellen
Als je carotenoïden als bèta-caroteen binnenkrijgt via reguliere voedingsmiddelen, remmen ze kanker. In ieder geval bij borstkankercellen gebeurt dat op een manier die doet vermoeden dat omega-3-vetzuren dat effect zouden moeten kunnen versterken.

Hoe propolis borstkankercellen doodt
Propolis is een lijmachtige stof die bijen maken, en waarmee ze de binnenkant van hun nesten dichtplamuren. Supplementenmakers stoppen datzelfde propolis in capsules en tabletten die het immuunsysteem moeten stimuleren.