Opgeladen: 12-8-2019
Opgeborgen in: Pushups, Krachttraining
Translation: Want to develop your serrati? Try the decline pushup (13-8-2019)

De serrati ontwikkelen? Dat doe je met pushups

De serrati anterior ontwikkelen? Dat doe je met pushups
Alleen bodybuilders van formaat hebben goed ontwikkelde serrati. Om de serrati zichtbaar te maken is een goede definitie noodzakelijk, maar de spiergroep moet natuurlijk ook goed ontwikkeld zijn. Koreaanse onderzoekers vertellen in de Journal of Physical Therapy Science hoe je dat met pushups voor elkaar kunt krijgen.

Studie
De Koreanen lieten 15 mannelijke studenten decline pushups uitvoeren. Dat hield in dat de studenten hun voeten op een in de hoogte verstelbaar plateu moesten neerzetten, zodat de onderzoekers de leg-angle konden veranderen.

De onderzoekers hadden elektroden op het bovenlichaam van de proefpersonen vastgeplakt, zodat ze konden meten hoe hard de spieren onder de huid van de mannen moesten werken. De onderzoekers keken naar de pectoralis major, het bovenste stuk van de trapezius en - last but not least - de serrati anterior.

Resultaten
Bij de leg-angle van 110 graden was de de activiteit in de serrati optimaal.


De serrati anterior ontwikkelen? Dat doe je met pushups


Conclusie
"A higher leg angle during push-up plus exercise is a more effective intervention for the serratus anterior muscle activity", resumeren de onderzoekers.


De serrati anterior ontwikkelen? Dat doe je met pushups


Bron:
J Phys Ther Sci. 2019 Jan;31(1):33-5.

Meer:
Zo maak je de pushup met de suspension trainer lichter en zwaarder (29-4-2017)
Pushups met de BOSU en de T-bow - effectiever of niet? (24-8-2014)
Zo train je de bovenkant van de borst met de pushup (6-8-2014)


Hoe meer pushups je kunt maken, hoe kleiner je kans op een hartaanval Zet je handen dicht bij elkaar voor de beste push-up Met push-ups bouw je net zoveel kracht op als met bankdrukken

Hoe meer pushups je kunt maken, hoe kleiner je kans op een hartaanval
Mannen die zich vaker dan 40 keer kunnen opdrukken, hoeven zich betrekkelijk weinig zorgen te maken over hartaanvallen of beroertes.

Zet je handen dicht bij elkaar voor de beste push-up
De push-up is misschien wel de eerste oefening die mensen hebben bedacht om hun lichaam sterker te maken. Sporters die thuis trainen bouwen er verrassend veel kracht mee op.

Met push-ups bouw je net zoveel kracht op als met bankdrukken
Je gaat op vakantie. De buren geven de planten water, de schoonouders zorgen voor de hond. Maar wie zorgt er voor je pecs? Hoe moeten die al die weken zonder bankdrukken overleven?