Opgeladen: 22-8-2020
Opgeborgen in: Testuitslagen
Translation: Distressing results | 20 SARM 'supplements' tested (23-8-2020)

20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest

20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest
Het Britse laboratorium LGC heeft 20 'supplementen' met SARMs gekocht in Britse webwinkels en getest. Slechts 30 procent van de producten bevatte de actieve stoffen die het label vermeldt. Driekwart van de producten was ondergedoseerd.

Studie
De onderzoekers keken niet alleen naar SARMs, maar ook naar de groeihormoon-booster MK677, de PPAR-delta-agonist GW501516 en de Rev/Erb-agonist SR9009. Al die middelen staan op de dopinglijst en mogen in de EU niet in supplementen zitten. Hun wettelijke status in Engeland is onduidelijk.

De onderzoekers kochten hun producten bij webwinkels die volgens hun URL opereerden vanuit Engeland. De producten waren afkomstig uit de werkplaatsen van 12 verschillende producenten.

Resultaten
70 procent van de geteste producten bevatte niet precies dezelfde actieve stoffen die op het etiket stonden.


20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest


Zestig procent van de producten bevatten farmacologische actieve stoffen die niet op het label stonden. In de meeste gevallen ging het om betrekkelijk geringe concentraties, maar de onderzoekers troffen ook een paar producten met niet-genoemde stoffen in hoeveelheden waarvan je kunt verwachten dat ze biologische effecten hebben.


20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest


20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest


In 35 procent van de geteste producten ontbraken stoffen die het label vermeldde. De onderzoekers vonden 1 product dat helemaal niets bevatte, en 2 producten waarin alle op het etiket vermelde stoffen waren vervangen door andere substanties.

In de tabel hieronder vind je preciezere informatie. Klik erop voor een grotere versie.


20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest


De producenten hadden ook een rommeltje gemaakt van de hoeveelheden in hun producten. Slechts een kwart van de producten bevatte stoffen in de hoeveelheden die het label noemde, driekwart van de producten dus niet. Al die producten in de laatstgenoemde groep waren overigens ondergedoseerd.


20 'supplementen' met SARMs getest | Het is weer dieptriest


Conclusie
"The mislabeling observed during this study demonstrates uncertainty over both the contents and their concentrations and increases the likelihood of inadvertent exposure of consumers to a range of unapproved pharmaceutical drugs with no control over the daily dosage", resumeren de Britten.

"In addition, the synergistic effect of consuming stacks containing multiple SARMs is unknown and the incomplete toxicity data available for these unapproved drugs emphasizes the significant risk to consumers, even where product labeling is accurate and reflective of the product contents."

Bron:
Drug Test Anal. 2020 Aug 3. doi: 10.1002/dta.2908. Online ahead of print.

Meer:
Testuitslagen | Dit moet je weten voordat je SARM's gaat kopen (9-12-2017)


Gerommel met kratom? Zit er DMHA in Kigelia africana? Rampzalige uitkomsten: 4 supplementen met 5-alpha-hydroxy-laxogenine getest

Gerommel met kratom?
Volgens Amerikaanse toxicologen bevatten kratomsupplementen fors meer actieve stoffen dan je in natuurlijke kratomextracten zou verwachten.

Zit er DMHA in Kigelia africana?
Volgens analyses van onafhankelijke laboratoria niet.

Rampzalige uitkomsten: 4 supplementen met 5-alpha-hydroxy-laxogenine getest
Als je perse supplementen met 5-alpha-hydroxy-laxogenine wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je die dingen koopt bij een bedrijf dat je honderd procent vertrouwt.