Opgeladen: 8-10-2021
Opgeborgen in: Testuitslagen
Translation: These 4 bodybuilding drugs are completement merde (9-10-2021)

Deze 4 bodybuildingdrugs zijn compleet merde

Ga je anabolica kopen in het land van croissants, trottoirs en mayonaise? Wees gewaarschuwd, de kwaliteit van het spul op de zwarte markt is er net zo beroerd als hier. Deze 4 producten kun je volgens de analyses van het Centre Hospitalier Universitaire Raymond Poincaré in ieder geval maar beter links laten liggen.


Deze 4 bodybuildingdrugs zijn compleet merde


Studie
In 2016-2019 analyseerden de onderzoekers in totaal 75 farmacologische preparaten, die meestal tijdens raids in Franse fitnesscentra en sportscholen in beslag waren genomen.

Ongeveer 1 van de 3 preparaten bevatte wel de gedeclareerde stof, maar in te lage - en soms in een te hoge - concentratie. Een vergelijkbaar deel van de preparaten bevatte volkomen andere stoffen. Wat dat betreft staat er weinig nieuws in het artikel dat Fabresse en zijn medewerkers publiceerden in Forensic Science International.

In dit bericht bespreken we de 4 allerfoutste preparen die de onderzoekers aantroffen.

Foute Proviron
Opmerkelijk waren de uitkomsten van de Proviron 25 milligram preparaten van Bayer. Hoewel handleidingen voor anabolengebruikers Proviron tot voor kort doorgaans als een safe buy afschilderden, melden laboratoria wereldwijd dat ze sinds een paar jaar Provirontabletten analyseren waarin geen spoortje van de actieve stof mesterolon aanwezig is. Zo ook Fabresse.

Foute clen
Daarnaast vonden Fabresse en zijn medewerkers eveneens geen actieve stoffen in Sopharma's Clenbuterol 0.02 mg. We kunnen uit het stuk niet aflezen om welke preparaten het precies gaat, behalve dan dat er cyrrilische letters op het doosje stonden.

Foute CJC-1295 with DAC
Even het geheugen opfrissen. CJC-1295 is een sliert aminozuren die overeenkomt met een stukje van het hormoon GHRH. Net als GHRH stimuleert CJC-1295 de afgifte van groeihormoon. DAC-CJC-1295 is een analoog van CJC-1295 die, dankzij een paar extra groepen aan het uiteinde, langer in het lichaam blijft circuleren dan CJC-1295, en dus ook effectiever is.


Deze 4 bodybuildingdrugs zijn compleet merde


Deze 4 bodybuildingdrugs zijn compleet merde
Je voelt hem al aankomen. In een vial waarin volgens het label DAC-CJC-1295 zou moeten zitten, vond Fabresse geen DAC-CJC-1295, maar 'gewoon' CJC-1295. De onderzoekers geven geen details over het betreffende merk.

Foute testosteroncypionaat
Van een volkomen foute testosteroncypionaat weten we iets meer. Het gaat om een product van Genesis dat per milliliter 250 milligram testosteroncypionaat zou moeten bevatten. In het artikel staat een foto van het geteste preparaat, en die zie je hiernaast.

In plaats van testosteroncypionaat vond het lab in de vial per milliliter 74 milligram testosteronpropionaat. Dat zie je hieronder. Klik op de figuur voor een grotere versie.


Deze 4 bodybuildingdrugs zijn compleet merde


Conclusie
"This study shed light on the issue related to the trafficking of anabolic products in France", schrijven de onderzoekers. "The majority of the products analyzed were counterfeit or substandard."

"The use of performance and image enhancing drugs in mainstream population is an underestimated public health."

Bron:
Forensic Sci Int. 2021 May;322:110771.

Meer:
This deca is not going to make your muscles grow (9-11-2020)
Acht preparaten met anabole steroïden getest (17-2-2019)
Igtropin zonder IGF-1 (1-2-2019)


Labs vinden gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en ala-GH in research chemicals Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one Dit moet je weten voordat je SARM's gaat kopen

Labs vinden gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en ala-GH in research chemicals
In de toch al schimmige wereld van de injecteerbare research chemical-peptides gebeuren merkwaardige dingen, rapporteren Europese laboratoria die in beslag genomen peptides analyseren.

Dit is er mis met het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one
Toen onderzoekers van de Amerikaanse FDA in hun laboratorium capsules analyseerden waarin eigenlijk het designersteroid 6a-chloro-androst-4-en-17b-ol-3-one zou moeten zitten, vonden ze een ander steroid.

Dit moet je weten voordat je SARM's gaat kopen
Ryan Van Wagoner en zijn collega's ontdekten dat meer dan de helft van de novel bodybuilding drugs op de zwarte markt niet deugt.