Opgeladen: 29-6-2020
Opgeborgen in: Testuitslagen
Translation: European labs detect gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en ala-GH in research chemicals (30-6-2020)

Labs vinden gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en ala-GH in research chemicals

Labs vinden gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en ala-GH in research chemicals
In de toch al schimmige wereld van de injecteerbare research chemical-peptides gebeuren merkwaardige dingen, rapporteren Europese laboratoria die in beslag genomen peptides analyseren. Producenten vervangen GHRP-2, GHRP-6, ipamorelin en Mod-GRF door analogen die ontstaan door extra aminozuren aan de moederpeptides te plakken.

Gly-GHRP-2
GHRP-2 is een synthetisch eiwit, dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw is ontwikkeld door het lab van de Amerikaanse farmacoloog Cyril Bowers. [Endocrinology. 1981;108(1):31-9.] GHRP-2 kwam in deze eeuw als research chemical op de markt als goedkoper alternatief voor groeihormoon.

GHRP-2 imiteert de werking van ghreline, een hormoon dat in het lichaam vrijkomt door vasten en vervolgens de afgifte van groeihormoon verhoogt. GHRP-2 kan interacteren met de receptoren waaraan ghreline zich vastmaakt.

In een door de Poolse douane in beslag genomen vial met gevriesdroogd poeder, dat dat na aanlenging met bacteriostatisch water geïnjecteerd moet worden, vond het laboratorium van het Poolse National Medicines Institute recent een analoog van GHRP-2. [Drug Test Anal. 2019 Jan;11(1):162-7.]

Je ziet de bewuste analoog hieronder. Hij lijkt sprekend op GHRP-2, maar dan met een glycine-groep extra. Door die extra glycinegroep, vermoeden de Polen, hebben de makers waarschijnlijk laboratoria van de douane en andere opsporingsinstanties willen misleiden.


Labs vinden gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en ala-GH in research chemicals


Laboratoria hadden wel eens eerder glycine-GHRP-2 gevonden, ontdekten de Polen toen ze in de wetenschappelijke databanken keken. In 2017 hadden Duitse dopingjagers, verbonden aan de universiteit van Keulen, een poster gepresenteerd waarin ze dat hadden verteld.

Ala-GH, gly-GHRP-6 en gly-ipamorelin
Inmiddels is het Duitse onderzoek als wetenschappelijke publicatie verschenen in Growth Hormone & IGF-1 Research. [Growth Horm IGF Res. 2018 Aug;41:1-6.] In dat artikel vertellen de Duitsers wat ze aantroffen in preparaten, die in beslag waren genomen door de douane en bestonden uit gevriesdroogde poeders in vials. De producten waren van Aziatische origine.

Behalve gly-GHRP-2 vonden de Duitsers ook analogen van GHRP-6 en ipamorelin. GHRP-6 en ipamorelin zijn allebei peptides die na toediening de afgifte van groeihormoon verhogen.

De Duitsers stopten de peptides in humaan serum, en ontdekten dat enzymen de extra glycinegroep van de peptides afknipten. Gly-GHRP-2, gly-GHRP-6 en gly-ipamorelin zijn dus prodrugs.

De Duitsers maken in hun publicatie melden van nog een nieuwe analoog: ze ontdekten alanine-GH in een monster. Een versie van groeihormoon met een extra alanine-groep.

Gly-Mod GRF 1-19
Het lijkt er op dat farmabedrijven die peptides maken voor de zwarte en grijze markt de truc van het toevoegen van extra aminozuurgroepen met meer peptides uithalen. Dat suggereert tenminste een artikel dat Deense onderzoekers, verbonden aan de University of Copenhagen, in 2019 publiceerden in Drug Testing & Analysis. [Drug Test Anal. 2019;11:35-4.]

De Denen vonden in verdachte preparaten net als hun Poolse en Duitse collega's, gly-ipamorelin, gly-GHRP-2 en gly-GHRP-6. Maar daarnaast vonden ze ook een vergelijkbare analoog van Mod GRF 1-29. Zeg maar: gly-Mod GRF 1-19. Ook Mod GRF 1-19 is een peptide dat de afgifte van groeihormoon verhoogt.

Vraag
Zomaar een vraag die bij ons opkwam: zou de veiligheid van die gemodificeerde peptides ooit zijn onderzocht?

Bron:
Drug Test Anal. 2019;11:35-4.

Meer:
Melanotan-2 in webwinkels vaak verontreinigd en ondergedoseerd (7-2-2020)
Follistatine kopen? De kans op een miskoop is vijftig procent... (29-11-2019)
Igtropin zonder IGF-1 (1-2-2019)
Webwinkels verkopen ondergedoseerde Genotropin en Omnitrope (31-1-2019)


Epitalonproducten grijze markt authentiek LGD-4033 in webwinkels is authentiek, TB-500 niet Mechano Growth Factor op zwarte markt is echt

Epitalonproducten grijze markt authentiek
Zo'n tien jaar geleden schreven we een stukje over de mogelijke marktintroductie van het experimentele antiverouderingspeptide epitalon. Inmiddels kun je al supplementen met epitalon kopen in webwinkels, en verkopen leveranciers van research chemicals epitalon in injecteerbare vorm.

LGD-4033 in webwinkels is authentiek, TB-500 niet
Farmacologische sporters gebruiken niet alleen klassiek spul als anabole steroïden, insuline en groeihormoon, maar vaak ook experimentele middelen als SARMs en peptides. Maar net zoals anabole steroïden niet altijd bevatten wat je dealer zegt, zo sporen ook die experimentele middelen niet altijd...

Mechano Growth Factor op zwarte markt is echt
Webwinkels voor research chemicals en anabolicashops verkopen al enkele jaren vials met Mechano Growth Factor (MGF). De verbinding heet ook wel IGF-1Ec.