Opgeladen: 19-6-2019
Opgeborgen in: Afslanken
Translation: Better results by adding dried plums to a weight loss diet (20-6-2019)

Sneller resultaat door afslankdieet met gedroogde pruimen

Als je probeert af te slanken, dan kan de vervanging van ongezonde snacks door gedroogde pruimen er misschien voor zorgen dat je betere resultaten boekt. Dat is de strekking van een humane studie, die onderzoekers van de University of Liverpool in 2014 presenteerden op het European Congress on Obesity by The European Association for the Study of Obesity. De studie is niet verschenen in een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift.

Studie
De onderzoekers verdeelden 100 dikke proefpersonen, die allemaal niet erg gezond aten en weinig voedingsvezels consumeerden, in 2 groepen. De ene groep - de controlegroep - kreeg gedurende de 12 weken die de proef duurde informatie over gezondere voeding, en dan vooral informatie over gezondere snacks.

De experimentele groep kreeg die informatie ook, maar moest daarbij ook dagelijks een vrij forse hoeveelheid gedroogde pruimen toevoegen aan de voeding.


Sneller resultaat door afslankdieet met gedroogde pruimen


Pruimen bevatten veel vezels, vezels verzadigen en dus kan de toevoeging van gedroogde pruimen aan het dieet misschien de inname van energie via de voeding verminderen. Hoopten de onderzoekers.

Resultaten
De proefpersonen die pruimen aten, verloren in de laatste 4 weken van de studie sneller gewicht dan de proefpersonen in de andere groep. In die periode rapporteerden de proefpersonen in de experimentele groep ook meer gevoel van verzadiging.

Toen de studie was afgelopen, was de pruimengroep meer kilo's afgevallen, en meer centimeters in de buikomvang kwijtgeraakt, dan de andere groep.

Voor al die verschillen gold echter dat ze niet of net niet statistisch significant waren.


Sneller resultaat door afslankdieet met gedroogde pruimen


Conclusie
"These are the first data to demonstrate both weight loss and no negative side effects when consuming prunes as part of a weight management diet", zegt eerste auteur Jo Harrold in een persbericht. "Indeed in the long term they may be beneficial to dieters by tackling hunger and satisfying appetite; a major challenge when you are trying to maintain weight loss."

"Maintaining a healthy diet is challenging", vult onderzoeksleider Jason Halford hem aan. "Along with fresh fruit and vegetables, dried fruit can provide a useful and convenient addition to the diet, especially as controlling appetite during dieting can be tough."

Sponsor
Bijna vergeten. Het onderzoek was gesponsord door de California Prune Board, [californiaprunes.co.uk] een organisatie voor telers van pruimen.

Bron:
Sciencedaily.com May 30, 2014.

Meer:
Een ons gedroogde pruimen per dag beschermt je botmassa (21-5-2012)
Gedroogde pruimen verhogen IGF-1-spiegel in mensen (17-5-2012)
Gedroogde pruimen verhogen IGF-1-spiegel en maken botten sterker (20-10-2006)


Druivensap maakt slanker, verbetert cholesterol

Glas tomatensap per dag maakt je slanker

Afslanken gaat sneller met champignons

Druivensap maakt slanker, verbetert cholesterol
Laat vrouwen elke dag een paar glazen witte druivensap drinken, en een maand later is hun middelomvang met een paar centimeter afgenomen, en is hun HDL aanmerkelijk verhoogd.

Glas tomatensap per dag maakt je slanker
Zonder dat je voedingspatroon verandert, en zonder dat je meer gaat bewegen.

Afslanken gaat sneller met champignons
Er is een voedingstruc waarmee je misschien wel alle gerechten waarin vet gehakt zit gezonder kunt maken zonder dat ze daardoor minder goed gaan smaken.