Opgeladen: 1-6-2022
Opgeborgen in: GABA, Immuunsysteem
Translation: Surviving covid thanks to GABA supplementation (2-6-2022)

Corona overleven dankzij GABA

Suppletie met GABA kan niet alleen inslapen vergemakkelijken, maar beschermt misschien ook tegen de dodelijke gevolgen van een infectie met een coronavirus. Dat suggereert een Amerikaanse dierstudie.Corona overleven dankzij GABAStudie
Moleculaire wetenschappers van de University of California in Los Angeles stelden muizen bloot aan murine hepatitis virus 1 [MHV-1]. MHV-1 is een coronavirus en is verwant aan SARS-CoV-2. Het is voor muizen dodelijk, en bewerkstelligt, net als SARS-CoV-2, een cascade van door cytokines aangejaagde ontstekingen.

GABA remt ontstekingen. De onderzoekers bestuderen het ontstekingsremmende effect van GABA al jarenlang. Ze toonden eerder aan dat GABA door het remmen van ontstekingen diabetes verzacht.Corona overleven dankzij GABANa besmetting met het coronavirus kreeg de helft van de muizen drinkwater waarin de onderzoekers GABA hadden gestopt. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks ongeveer 2400 milligram GABA gekregen. Dat is een wat hogere, maar zeker geen astronomisch hoge dosis.

Bij een deel van de muizen in deze groep begon de suppletie op de dag van de besmetting [GABA0]. Bij een ander deel gebeurde dat pas 3 dagen na de besmetting [GABA3].

De andere helft van de muizen kreeg drinkwater zonder toevoegingen.

Resultaten
Suppletie met GABA verminderde de ernst van de ziekteverschijnselen na infectie en de kans op overlijden. In de GABA0-groep was het aantal sterfgevallen zelfs 0.Corona overleven dankzij GABACorona overleven dankzij GABAGABA is een neurotransmitter, die aangrijpt op verschillende soorten GABA-receptoren. Een veel specifiekere GABA-receptor-agonist is baclofen. Baclofen prikkelt vooral de GABA-B-receptor.

Er is ook zoiets als een GABA-A-receptor. Een stof die specifiek aangrijpt op die receptor is homotaurine.

Omdat de onderzoekers wilden weten welke receptor voor het remmen van ontstekingsreacties tijdens een serieuze corona-infectie nu het meest relevant is, herhaalden ze hun proeven met die twee stoffen. Homotaurine bleek de muizen te beschermen tegen ziekte en sterfte, baclofen niet.Corona overleven dankzij GABAHet is dus prikkeling van de GABA-A-receptor die kan beschermen bij covid. Als de muizen volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks ongeveer 300 milligram homotaurine geslikt.

Conclusie
"Since GABA and homotaurine are safe for human consumption, they are promising candidates to help treat coronavirus infections", resumeren de onderzoekers.

Bron:
Viruses. 2021 May 23;13(6):966.

Meer:
Hoe arginine de werking van GABA versterkt (17-6-2019)
Alcoholvrij bier laat GABA-receptor beter werken en verbetert slaap (17-10-2015)
GABA: lichaamsvetremmer en insulineversterker (20-11-2014)


Haalt quercetine de angel uit corona?

Covid-19 | Arginine versnelt genezing

Antivirale werking Nigella sativa beschermt bij covid

Haalt quercetine de angel uit corona?
Een paar dagen geleden schreven we over een gesponsorde Italiaans-Pakistaanse studie, waarin quercetine het genezingsproces na een coronabesmetting versnelde.

Covid-19 | Arginine versnelt genezing
Suppletie met drie gram L-arginine per dag halveert bijna het aantal dagen dat mensen met een serieuze vorm van covid moeten doorbrengen in het ziekenhuis.

Antivirale werking Nigella sativa beschermt bij covid
Volgens een kleine, en methodologisch niet perfecte, studie uit Irak kan dagelijkse suppletie met een paar gram Nigella sativa de ernst van een infectie met SARS-CoV2 fors reduceren.