Opgeladen: 5-11-2017
Opgeborgen in: Ongewone anabole methoden & middelen, Plantenstofjes
Translation: No translation yet

Ferulic acid, het anabool in popcorn

Wat werkt in een dierstudie, werkt soms ook in mensen - maar heel vaak dus ook helemaal niet. En dat geldt natuurlijk dubbel en dwars voor dierstudies waarin niet ratten of muizen, maar zebravissen fungeerden als proefdieren. Maar als we een onderzoek binnenkrijgen waarin zebravissen door een ordinaire natuurlijke verbinding als ferulic acid grotere spieren krijgen, dan doen wij even net alsof we dat niet weten. En schrijven we daarover.

Studie
Visbiologen van de universiteit van Tokio werden op een fraaie dag wakker met het idee om het effect van ferulic acid op spieren te testen. In zebravisssen.


Ferulic acid, het anabool in popcornDe onderzoekers gaven 30 dagen lang een groep zebravissen voer waarin ze in elke 100 gram 20 milligram ferulic acid hadden gestopt. Een andere groep kreeg standaardvoer.

Ferulic acid
Ferulic acid, het anabool in popcorn
Ferulic acid zit in legio voedingsmiddelen. Een goede bron is bamboe. In 100 gram bamboescheuten zit 240 milligram. Minder gezond, maar ook een goede bron is popcorn. In een ons popcorn zit 300 milligram ferulic acid.


Ferulic acid, het anabool in popcornAls ferulic acid ooit nog een klapper gaat worden in supplementenland, dan is dat goed nieuws voor de suikerindustrie. In een ons suikerbietenpulp zit 800 milligram van het spul. [Biotechnology Reports Volume 4, December 2014, Pages 86-93.] Dat gaan ze leuk vinden bij DuPont.

Resultaten
De suppletie vergrootte de spiermassa van de visjes.


Ferulic acid, het anabool in popcornToen de Japanners de spiercellen van de visjes onderzochten, zagen ze dat ferulic acid de activiteit anabole signaalmoleculen als zTOR [het zebravissen-equivalent van ons mTOR] en p70S6K had verhoogd.


Ferulic acid, het anabool in popcorn


Ferulic acid, het anabool in popcornFerulic acid, het anabool in popcorn
De suppletie met ferulic acid stimuleerde de groei van de snelle spiervezels. Dat is het type spiervezel dat voor bodybuilders en andere krachtsporters belangrijk is.

Conclusie
"Currently, there is an increasing demand for muscle growth and building to support health and a higher quality of life", schrijven de onderzoekers. "Gain in muscle mass improves the appearance and function of the body, as well as improving the metabolism of the whole body."

"The process of ageing may induce the degenerative loss of skeletal muscle mass, referred to as sarcopenia, and subsequently decreased quality and strength, which is accompanied by a smaller myofiber size of fast skeletal muscle."

"Therefore, due to its natural, ubiquitous occurrence, and low toxicity, ferulic acid could be a candidate additive to functional foods and dietary supplements for the purpose of muscle growth."

Sponsor
De onderzoekers kregen hun geld van de Japanse overheid, niet van een fabrikant.

Bron:
Nutrients. 2017 Sep 26;9(10).

Meer:
Maakt oryzanol [bestanddeel: ferulic acid] krachtsporters sterker? (21-9-2014)
Dierstudie: meerdaagse prestatieverbetering door ferulic acid (3-9-2013)
In bodybuildingsupplement SARM-X zit gewoon ferulic acid (24-4-2007)


Granaatappelanabool urolithin-B laat spieren groeien via testosteron

EMIQ, een anabool op basis van quercetine

Aphanizomenon flos-aquae, de microalg die beschadigde spieren repareert

Granaatappelanabool urolithin-B laat spieren groeien via testosteron
In vitro-studies, dierstudies en een supplementenfiurma als sponsor. Maar wie weet.

EMIQ, een anabool op basis van quercetine
Supplementen met de quercetine-analoog EMIQ versnellen bij krachttraining en revalidatieprogramma's de spiergroei. Dierstudie uit Japan.

Aphanizomenon flos-aquae, de microalg die beschadigde spieren repareert
Leuk spul voor bodybuilders, en andere sporters die hun spieren dagelijks onderwerpen aan slopende trainingen. Zou je denken.