Opgeladen: 22-8-2018
Opgeborgen in: Grape Seed Extract, Anabolen, Hart & bloedvaten
Translation: Does Grape Seed Extract protect your heart and blood vessels when you're on steroids? (23-8-2018)

Beschermt Grape Seed Extract hart en bloedvaten van anabolengebruikers?

Misschien maakt suppletie met Grape Seed Extract het gebruik van anabole steroïden als boldenon misschien minder gevaarlijk voor hart en bloedvaten. Dat suggereert een dierstudie die onderzoekers van de universiteit van Tanta in Egypte publiceerden in Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

Studie
De onderzoekers verdeelden mannelijke labratten in 4 groepen. Een eerste groep kreeg gedurende de 8 weken die het experiment in beslag nam helemaal niets. [Control]

Een tweede groep kreeg twee keer per week via een slangetje een fikse dosis van een opgezuiverd Grape Seed Extract toegediend. Dat extract bevatte proanthocyanidines en was geproduceerd door Merck. [GSPE] Als de ratten mensen waren geweest, dan hadden ze twee keer per week een dosis van 700 milligram Grape Seed Extract geslikt.

Een derde groep proefdieren kreeg elke week een injectie met boldenon. Een vierde groep kreeg tenslotte zowel boldenon als Grape Seed Extract.

Resultaten
Het hart van de labratten die boldenon hadden gekregen, werd zwaarder. En nee, hartvergroting door anabolengebruik is niet gunstig. De toevoeging van Grape Seed Extract aan de anabolenkuur deed dat effect teniet.


Beschermt Grape Seed Extract hart en bloedvaten van anabolengebruikers?Hoe het anabole steroid de hartspier groter maakte, zie je hieronder. Als de linkerventrikel van het hart - het onderdeel van de hartspier dat zuurstofrijk bloed het lichaam inpompt - klaar was met samentrekken, stond in de bloedvaten van de proefdieren die boldenon hadden gekregen het bloed nog steeds onder druk [Links].

Dat wijst erop dat het hart groter werd doordat het harder moest werken. En dat wijst er weer op dat de bloedvaten niet in een goede conditie waren.

Grape Seed Extract hief dat effect op.


Beschermt Grape Seed Extract hart en bloedvaten van anabolengebruikers?Wat er precies met de bloedvaten was gebeurd, dat vertellen de figuren hieronder. Boldenon had NOX-enzymen geactiveerd. NOX-enzymen produceren vrije radicalen. Immuuncellen, maar ook de cellen waaruit bloedvaten bestaan, maken NOX-enzymen aan. Ze zijn waarschijnlijk vooral bedoeld om ziekteverwekkers op te ruimen, maar als deze enzymen zonder goede reden actief worden, kunnen ze bloedvaten stijver maken en beschadigen.

NOX2 zit onder meer in de wanden van bloedvaten, NOX4 in de hartspier.


Beschermt Grape Seed Extract hart en bloedvaten van anabolengebruikers?


Beschermt Grape Seed Extract hart en bloedvaten van anabolengebruikers?Klik op de figuur hierboven voor een grotere versie.

Conclusie
"These new insights into the antioxidative activity of grape seed proanthocyanidin extract should serve as a basis for the development of improved chemopreventive or therapeutic strategies for cardiac toxicity induced by boldenone", schrijven de onderzoekers.

Even zeuren
De dosering boldenon die de Eygptenaren gebruikten, was laag: 5 milligram per kilo lichaamsgewicht per week, schrijven ze. Als dat geen vertaalfout is, dan is het humane equivalent van de dosering die de onderzoekers gebruikten iets van 70 milligram per week. Anabolengebruikers nemen meestal iets van 400-600 milligram boldenon per week, en sommige waaghalzen zelf een gram per week.

Of Grape Seed Extract anabolengebruikers werkelijk tegen cardiovasculaire bijwerkingen beschermt? We durven het niet te zeggen.

Bron:
Oxid Med Cell Longev. 2018 Jul 5;2018:9434385.

Meer:
Grootste studie naar cardiovasculaire bijwerkingen van anabole steroïden bevat slecht nieuws voor gebruikers (2-6-2017)
Trombose in de familie? Laat de anabolen dan maar staan... (24-11-2015)
Testosterontherapie kan kans hartinfarct fors verhogen (11-3-2014)


Twee capsules met fruitextract ViNitrox vergroten uithoudingsvermogen sporters met 10%
Morgen heb je een belangrijke wedstrijd of training. 's Avonds, voordat je gaat slapen, slik je een capsule met ViNitrox, dat bestaat uit fenolen uit druiven en appels. En 's ochtends, een uur voor Het Grote Moment, neem je er nog eentje.

Grape Seed Extract helpt tegen opgezwollen benen
Vrouwen en mannen die de hele dag zitten of staan hebben vaak last van opgezwollen benen. Hun bloedvaten functioneren door het gebrek aan beweging niet optimaal.

Red Grape Leaf-extract is een duursportsupplement
Extracten van de bladeren van de druif of Vitis vinifera zitten al in kosmetische producten die de bloedtoevoer naar de benen moeten verhogen. Als het aan de onderzoekers van de Japanse Kao Corporation ligt zitten ze straks ook in supplementen voor duursporters.