Opgeladen: 29-9-2023
Opgeborgen in: In de pijplijn, Langer leven door suppletie, Immuunsysteem, Preventie van kanker
Translation: A dipeptide for a longer life with less disease? | Thymogen (30-9-2023)

Een dipeptide voor een langer leven met minder ziekte? | Thymogen

Als je de aminozuren glutaminezuur en tryptofaan aan elkaar plakt, dan krijg je Thymogen. Dat molecuul verzacht diabetes en verbetert het transport van zuurstof naar de weefsels, schreven we twee weken geleden. Vandaag lazen we een dierstudie, waarin Thymogen het immuunsysteem alerter maakt. Dat doet Thymogen zo goed, dat proefdieren die Thymogen krijgen langer leven.


Een dipeptide voor een langer leven met minder ziekte? | Thymogen


Dierstudie 1
De Russische onderzoekers die Thymogen, Epitalon [structuurformule hiernaast] en nog flink wat andere anti-aging peptides hebben ontwikkeld, beschreven in 2000 in Biogerontology een aantal dierproeven waarin de Russen de effecten van Thymogen op het immuunsysteem en de levensduur in kaart hadden gebracht.

De Russen injecteerden bijvoorbeeld Thymogen in de dunne darm van muizen, wachtten 2 uur en haalden vervolgens immuuncellen uit het weefsel weg. Vervolgens stelden ze de immuuncellen in reageerbuizen bloot aan een gevaarlijke bacterie. De Russen herhaalden de procedure met een andere groep muizen. Die dieren kregen een injectie zonder actieve stoffen.

De tabel hieronder vertelt dat na toediening van Thymogen er meer immuuncellen in het monster zaten dan na de injectie zonder actieve stoffen. In de reageerbuizen doodden de immuuncellen bovendien meer ziektekiemen.


Een dipeptide voor een langer leven met minder ziekte? | Thymogen


Dierstudie 2
In een andere dierproef gaven de onderzoekers jonge ratten een jaar lang 5 dagen per week een injectie met Thymogen. Als de ratten volwassen mensen waren geweest, hadden ze dagelijks 200-300 microgram Thymogen gekregen.

Vervolgens keken de onderzoekers hoe oud de dieren konden worden.

De tabel hieronder vertelt dat Thymogen bij een groep best responders de levensduur met 10 procent verlengde. Bij de ratten die Thymogen kregen, waren ook de gemiddelde levensduur en de maximale levensduur langer dan die van de ratten in de controlegroep, maar die verschillen waren statistisch niet significant.


Een dipeptide voor een langer leven met minder ziekte? | Thymogen


Een dipeptide voor een langer leven met minder ziekte? | Thymogen


De ratten die de Russen gebruikten, waren gevoelig voor kanker. Toen de ratten overleden, keken de Russen dan ook of ze tumoren konden vinden en hoe groot en agressief die waren. Ze ontdekten dat Thymogen de kans op kwaadaardige tumoren had gehalveerd. Dat vertelt de tabel hierboven.

Bron:
Biogerontology. 2000;1(1):55-9.

Meer:
Thymogen versnelt genezing wonden bij diabetes | Verbetert het ook sportprestaties? (15-9-2023)


Is curcumine-acetylsalicylaat een levensverlenger? Twee keer langer leven dankzij C60? Oleic acid, het belangrijkste vetzuur in olijfolie en noten, verlengt misschien de levensduur

Is curcumine-acetylsalicylaat een levensverlenger?
Straks verschijnt misschien een nieuwe generatie anti-aging nutri-chemicals op de grijze markt met structuurformules die je allemaal bekend voorkomen.

Twee keer langer leven dankzij C60?
Volgens ads en webwinkels is C60 een complex koolstofmolecuul dat de levensduur kan verlengen. En verhip...

Oleic acid, het belangrijkste vetzuur in olijfolie en noten, verlengt misschien de levensduur
In ieder geval in wormpjes - en misschien ook in mensen.