Opgeladen: 25-8-2018
Opgeborgen in: Ongewone anabole middelen, Plantaardige anabolen, Plantaardige extracten
Translation: Laxogenin reduces fat percentage, hydroxy-laxogenin increases muscle mass (26-8-2018)

Laxogenine verlaagt vetpercentage, hydroxy-laxogenine vergroot spiermassa

Laxogenine verlaagt vetpercentage, hydroxy-laxogenine vergroot spiermassa
Voor krachtsporters die hun vetmassa willen verminderen is laxogenine wellicht een interessant supplement. Willen sporters spiermassa opbouwen, dan kunnen ze beter 5-alpha-hydroxy-laxogenine gebruiken. Dat suggereren de voorlopige uitkomsten van een humane studie, die supplementenexpert Jan de Heij heeft gepubliceerd op 5-alfa-hydroxylaxogenine.com [Offline].

Laxogenine & hydroxy-laxogenine
Laxogenine en 5-alfa-hydroxy-laxogenine zijn steroidachtige stoffen, die onder meer voorkomen in planten uit de Smilax-familie, zoals Smilax sieboldii.

"Smilaxsupplementen waren er al in de jaren tachtig", zegt De Heij. "Maar in die tijd konden bedrijven nog niet specifieke stoffen uit die plant extraheren. Nu kan dat wel."


Laxogenine verlaagt vetpercentage, hydroxy-laxogenine vergroot spiermassaVia zijn contacten wist De Heij de hand te leggen op hoog-opgezuiverde extracten. En omdat er verschrikkelijk weinig bekend is over de effecten van deze stoffen, besloot hij zelf een onderzoek uit te voeren, en de resultaten te publiceren op het web. "Maar dit onderzoek is nog niet af", benadrukt De Heij. "Dit zijn de eerste en voorlopige resultaten."

Studie
De Heij werkte voor zijn onderzoek samen met een Nederlandse sportschool. De Heij leverde supplementen die per capsule of helemaal niets, of 24 milligram laxogenine of 22 milligram 5-alfa-hydroxy-laxogenine bevatten. Ervaren krachtsporters die wilden meedoen aan het onderzoek slikten gedurende 4 weken elke dag 2 capsules.

Het onderzoek was dubbelblind. De sporters wisten niet wat ze gebruikten, en de persoon die de supplementen uitreikte ook niet.

Resultaten
Alle groepen bouwden bij het bankdrukken meer maximaalkracht op, maar de proefpersonen die 5-alfa-hydroxy-laxogenine hadden gebruikt deden het beter dan de proefpersonen in de andere twee groepen.


Laxogenine verlaagt vetpercentage, hydroxy-laxogenine vergroot spiermassa


Laxogenine verlaagt vetpercentage, hydroxy-laxogenine vergroot spiermassaOok de spieromvang nam bij alle groepen proefpersonen toe, zie je hierboven. Weer leek de toename het grootste te zijn bij de proefpersonen die hydroxy-laxogenine hadden gebruikt.

Alleen in de laxogenine-groep daalde het vetpercentage. In de andere twee groepen bleef het vetpercentage min of meer stabiel.
Conclusie
De gegevens van De Heij zijn nog ruw. Statistische bewerkingen, die vertellen of er sprake is van significante verbanden, zijn nog niet uitgevoerd. Maar met die slag om de arm lijkt het er op dat laxogenine een ander effect heeft dan 5-alfa-hydroxy-laxogenine. Laxogenine komt uit de gegevens als een fat loss supplement naar voren, terwijl 5-alfa-hydroxy-laxogenine een anabole werking lijkt te hebben.

Bron:
5-alfa-hydroxylaxogenine.com. [Laatst bezocht op 25-8-2018] [Offline].

Meer:
Laxogenine en 5-alfa-hydroxy-laxogenine: natuurlijke anabolen die de werking van de echte anabole steroïden versterken (1-4-2016)


Tomatidine, het anabool uit de tomaat

De ongewone anabole werking van Ajuga turkestanica

Het effect van Ursolic Acid op bodybuilders

Tomatidine, het anabool uit de tomaat
Tomatidine is een steroidachtige stof in tomaten die aderverkalking voorkomt. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat deze stof de spieren van proefdieren groter en sterker maakt, het uithoudingsvermogen vergroot en de groei van de vetmassa remt.

De ongewone anabole werking van Ajuga turkestanica
Turkesterone, de actieve stof in Ajuga turkestanica, is geen anabool steroid. Maar als je oude Russische dierstudies mag geloven heeft turkesterone toch een anabole werking.

Het effect van Ursolic Acid op bodybuilders
Als ervaren krachtsporters elke dag 450 mg Ursolic Acid slikken, verliezen ze vooral lichaamsvet. En ze worden sterker.