Opgeladen: 01-12-2016
Opgeborgen in: Injecties & hygiëne, Horror & sensatie
Translation: Monstrous abscesses after trenbolone injections (16-3-2017)

Monsterlijke abcessen na injecties met trenbolone

Had de bacterie in de ondergronds geproduceerde trenbolone gezeten? Of - wellicht door een incorrecte injectietechniek - op de naald die de Israëlische bodybuilder had gebruikt? We zullen het nooit weten. Maar hoe gruwelijk het abces was dat deze ziektekiem veroorzaakte, dat weten we wel. Dankzij het artikel dat plastische chirurgen van de universiteit van Tel Aviv over het geval publiceerden in een medisch vakblad.

Waarschuwing
De chirurgen hebben foto's van het monsterabces gemaakt, en wij zijn zo vrij om die hieronder met je te delen. Ze zijn tamelijk smerig. Als je geen zin hebt om zoiets te zien, sla dit berichtje dan maar over.

De hoofdpersoon
Monsterlijke abcessen na injecties met trenbolone
De bodybuilder in kwestie is een man van 35 jaar. Hij doet niet aan wedstrijden, maar gebruikt al vier jaar anabole steroïden. Drie weken voordat zijn ellende begon, was hij trenbolone gaan injecteren. Hij had gemerkt dat na de injectie zijn gluten meer pijn deden dan anders, en had daarom zijn regime aangepast: de ene keer spoot hij in zijn linkerbil, de andere keer in zijn rechter.

Behandeling
Het mocht niet baten. Na enkele weken kreeg de man extreme pijn op de plek waar hij zichzelf ingespoot en een rode verkleuring. Toen er pus uit de plekken was gaan sijpelen, stapte de bodybuilder naar zijn huisarts. Die had hem antibiotica gegeven: eerst cephalosporin en daarna een combinatie van amoxicillin en clavulanic acid. Toen dat niet hielp, stuurde de huisarts de bodybuilder door naar de universiteitskliniek in Tel Aviv.

De foto hieronder vertelt dat de bodybuilder twee abcessen van elk ongeveer 5 bij 5 centimeter op zijn billen had. Uit de gaten kroop pus, en er was al huid, vetweefsel en spierweefsel afgestorven.


Monsterlijke abcessen na injecties met trenboloneMonsterlijke abcessen na injecties met trenbolone
In de wond vonden de artsen de bacterie Staphylococcus aureus [hiernaast]. Ze maakten de abcessen schoon met het antibioticum mafenide acetate. De artsen de wond zichzelf sluiten. En dat ging, zo vertellen de foto's hieronder, prima.

De artsen namen de eerste foto hieronder 7 dagen, en de tweede foto 2 maanden na de behandeling.


Monsterlijke abcessen na injecties met trenbolone


Monsterlijke abcessen na injecties met trenboloneBron:
Plast Reconstr Surg Glob Open. 2016 Sep 29;4(9):e1040.

Meer:
Aids-bacterie Mycobacterium fortuitum veroorzaakt abces bij bodybuilder (29-3-2015)
Voor anabolengebruiker is sepsis nog dodelijker (16-1-2015)
Een quadriceps vol pus (24-9-2011)


Koortslip maakt anabolen spuiten riskanter
Schotse artsen hebben een fikse hoeveelheid afgestorven spierweefsel moeten verwijderen uit de schouderpartij van een 25-jarige bodybuilder, die zich zichzelf op die plek had ingespoten met anabolica en een abces had gekregen.

Superbacterie loert op spuiters
Bacteriologen vreesden al dat het zou gebeuren en hebben er tientallen keren tevergeefs voor gewaarschuwd. Een bacterie die leeft op de menselijke huid heeft zich ontwikkeld tot een onverwoestbare ziektekiem.

In elke schouder een spuitabces na injecties anabole steroïden
Artsen van het Britse University Hospital of North Staffordshire hebben een geval beschreven van een dubbel spuitabces bij een bodybuilder.