Opgeladen: 5-9-2018
Opgeborgen in: Immuunsysteem, Paddenstoelen
Translation: Supplementation with these two mushrooms decimates the human papillomavirus (6-9-2018)

Deze twee paddenstoelen schakelen het humaan papillomavirus uit

Als je besmet bent met het humaan papillomavirus [HPV], dan slaagt je immuunsysteem er meestal niet in om die virussen voorgoed uit schakelen. Heb je een kwaadaardige versie van dat virus, dan kan dat uiterst vervelende gevolgen hebben, om het eufemistisch uit te drukken. De Franse immunoloog Donatini Bruno publiceerde in de International Journal of Medicinal Mushroom een studie waarin suppletie met de paddenstoelen Ganoderma lucidum en Trametes versicolor het immuunsysteem helpt om HPV klein te houden.

Studie
Bruno experimenteerde met 61 proefpersonen met ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees kan een heleboel oorzaken hebben, maar bij deze proefpersonen was de ontsteking het gevolg van een besmetting met de virussen HPV 16 en 18. Artsen hadden de virussen ontdekt op een uitstrijkje van de mondholte van de proefpersonen.

Er zijn ongeveer vijfhonderd strains van het human papillomavirus bekend. De meeste zijn onschadelijk, maar dat geldt in ieder geval niet voor HPV 16 en 18. Deze twee virussen veroorzaken ongeveer 70 procent van alle gevallen van baarmoederhalskanker.

Bruno verdeelde zijn proefpersonen in 2 groepen. De ene groep slikte dagelijks 2 capsules met gedroogde Laetiporus sulphureus [heet ook wel zwavelzwam]. Deze groep fungeerde als controlegroep. Laetiporus sulphureus is een eetbare, maar geen medicinale paddenstoel. Elke capsule bevatte 200 milligram poeder.


Deze twee paddenstoelen schakelen het humaan papillomavirus uitBruno gaf een tweede groep elke dag een capsule met 200 milligram gedroogde Ganoderma lucidum[ook bekend als Reishi] en een capsule met 200 milligram met 200 milligram gedroogde Trametes versicolor [da's het Elfenbankje]. Deze twee paddenstoelen hebben een medicinale werking, en activeren in legio in vitro- en dierstudies het immuunsysteem.

Resultaten
Nadat de proefpersonen hun capsules met paddenstoelen 2 maanden hadden geslikt, vonden de onderzoekers in de mond van 5 procent van de proefpersonen in de Laetiporus sulphureus [LS] geen HPV 16 en 18 meer. Bij de proefpersonen die Ganoderma lucidum en Trametes versicolor hadden gebruikt, [TV+GL] waren de virussen bij 88 procent uit de mondholte verdwenen.


Deze twee paddenstoelen schakelen het humaan papillomavirus uitConclusie
"Although this preliminary randomized study was performed on a limited number of patients, our findings confirmed the expected efficacy of Trametes versicolor + Ganoderma lucidum for the clearance of oral HPV serotypes 16 or 18", resumeert Bruno. "The lack of alternative therapy and the safety of these products may bring some interest to the use of mycelium against HPV."

"These results do not weaken the interest of vaccination. They may bring additional interest for routine screening of chronic portage of HPV serotypes 16 or 18 with oral swabs."

"Further studies are necessary."

Bron:
Int J Med Mushrooms. 2014;16(5):497-8.

Meer:
Paar gram Phellinus linteus per dag maakt Natural Killer Cells 15 procent dodelijker - voor kankercellen (3-10-2017)
Hoe hispolon - een stof in Phellinus linteus - het immuunsysteem kankercellen helpt uitschakelen (1-10-2017)
Oesterzwam houdt sporters ziektevrij (4-11-2013)


Champignons: een immunologisch wapen met een veiligheidspal Dieet met veel champignons laat Natural Killer Cells meer kankercellen opruimen Waarom je minder vaak ziek bent als je elke dag 100 gram champignons eet

Champignons: een immunologisch wapen met een veiligheidspal
Champignons maken immuuncellen agressiever. Dat kan goed van pas komen als er ziektekiemen of kankercellen in het lichaam zijn, maar niet als je gezond bent. Dan leidt een overactief immuunsysteem tot constante low grade ontstekingen - met alle gevolgen van dien.

Dieet met veel champignons laat Natural Killer Cells meer kankercellen opruimen
Een dieet met relatief veel ordinaire champignons beschermt misschien tegen kanker.

Waarom je minder vaak ziek bent als je elke dag 100 gram champignons eet
Als je geestelijk of lichamelijk veel van je lichaam vraagt, of al een dagje ouder bent, en geen zin hebt om ziek te worden, eet dan elke dag een ons champignons.