Opgeladen: 10-10-2018
Opgeborgen in: Vitamine B, Vitamines, Immuunsysteem
Translation: Pantethine tames allergy (11-10-2018)

Pantethine temt allergie

Pantethine beschermt tegen allergische aanval
Suppletie met vitamine B5 of analogen daarvan beschermt misschien tegen allergische aanvallen. Dat suggereert een dierstudie die onderzoekers van Aix Marseille University in Frankrijk verleden jaar publiceerden in Medical Science Monitor Basic Research. En nou maar hopen dat vitamine B5 ook werkt in lagere doseringen dan die de onderzoekers aan hun labmuizen gaven.

Studie
De onderzoekers experimenteerden met muizen die allergisch waren voor stoffen van Leishmania-parasiet. Ze bliezen die stoffen [LACK] in de longen van de muizen, en imiteerden zo een astma-aanval. De onderzoekers stelden een controlegroep bloot aan een verbinding die geen allergische reacties uitlokte [PBS] [kort door de bocht, we weten het]. Vervolgens bestudeerden de onderzoekers wat er in de longen gebeurde.

Bij sommige muizen hadden de onderzoekers enkele dagen voor de opgewekte astma-aanval pantethine in de dunne darm gespoten. Als de muizen mensen waren geweest die pantethine hadden geslikt, dan hadden dagelijks 3-7 gram pantethine gebruikt. Die dosis is astronomisch. Don't try this at home.

Resultaten
Suppletie met pantethine reduceerde de toename van het aantal immuuncellen na blootstelling met het allergeen in de longen. In de longen vonden de onderzoekers bij de dieren die pantethine hadden gekregen of fors minder van de ontstekingsfactor interleukine-4.


Pantethine beschermt tegen allergische aanval

Pantethine beschermt tegen allergische aanval

Pantethine beschermt tegen allergische aanval

Pantethine beschermt tegen allergische aanval


Tenslotte verminderde de vitamine de toename van IgG1- en IgE-antilichamen voor het eiwit dat de onderzoekers in de longen van de muizen hadden geblazen.

Conclusie
"Our work shows that pantethine is a potential protective drug against allergic asthma", schrijven de onderzoekers. "Among the products known to attenuate the disease, pantethine has the advantage of being a well-tolerated natural compound. It has been already used in humans against various pathologies, with no detectable adverse effects."

"The present report confirms that pantethine inhibits pathogenic cell migration, meaning that it could provide a distinct appropriate therapy for allergic asthma."

Bron:
Med Sci Monit Basic Res. 2017 Nov 27;23:368-72.

Meer:
Pantethinekuurtje haalt vet uit de lever en de buik (28-9-2018)
Megadosis pantethine halveert tumorgroei in dierstudie (26-9-2018)
Als een verbetering van je dieet je cholesterol niet verlaagt, dan is er nog pantethine (19-5-2018)


Vitamine B5 voert het immuunsysteem op

Vitamine B5 bestrijdt acne

De levensverlengende eigenschappen van vitamine B5

Vitamine B5 voert het immuunsysteem op
Een flinke, maar geen absurd hoge dosis dosis vitamine B5 maakt dat het immuunsysteem agressiever is tegenover de tuberculosebacterie. Dierstudie.

Vitamine B5 bestrijdt acne
Overal en nergens kun je op websites en in health magazines lezen dat vitamine B5 helpt tegen acne. En dat zou wel eens kunnen kloppen.

De levensverlengende eigenschappen van vitamine B5
Amerikaanse onderzoekers ontdekten halverwege dat het toen recent ontdekte pantothenic acid proefdieren langer laat leven.