Opgeladen: 3-3-2021
Opgeborgen in: Suppletie voor meer uithoudingsvermogen, Plantenextracten, Hesperidine
Translation: Stim from orange 2S-hesperidin works immediately after intake (4-3-2021)

Pepmiddel uit sinaasappel 2S-hesperidine werkt direct na inname

Pepmiddel uit sinaasappel 2S-hesperidine werkt direct na inname
Gisteren schreven we over de effecten van 2S-hesperidine, een flavanon uit sinaasappels. Wielrenners die enkele weken dagelijks 500 milligram van deze stof innemen sprinten sneller. Volgens een ander onderzoek, dat dateert uit 2019, is het niet nodig om 2S-hesperidine wekenlang te gebruiken, en sorteert de sinaasappelstim al effect na de eerste keer dat je de stof inneemt.

Studie
De onderzoekers - dezelfde onderzoekers als die waarover we gisteren schreven - lieten 15 semiprofessionele wielrenners bij twee verschillende gelegenheden een viertal korte sprints uitvoeren. De ene keer slikten de proefpersonen 5 uur uurdat ze gingen sprinten een placebo, de andere keer 500 milligram 2S-hesperidine.

De onderzoekers gebruikten Cardiose, een product van hun sponsor, HealthTech BioActives. [htba.com]

Resultaten
Het supplement had geen statistisch significant effect op de gemiddelde sprintprestaties, al was er wel sprake van een trend dat de prestaties beter waren nadat de proefpersonen Cardiose hadden ingenomen.

De onderzoekers vonden wel significante resulaten toen ze uitsluitend keken naar de best verlopen sprints. Toen zagen ze dat suppletie de power [zeg maar: de snelheid] vergrootte.

De figuren hieronder zijn verkleind. Klik er op voor een grotere versie.


Pepmiddel uit sinaasappel 2S-hesperidine werkt direct na inname


Pepmiddel uit sinaasappel 2S-hesperidine werkt direct na inname


Zomaar een wild idee
In trials, waarnaar we hieronder linkjes hebben gemaakt, verbetert hesperidine de afslankende werking van cafeïne. Hesperidine zelf lijkt trouwens ook een afslanksupplement te zijn. En jelui voelt al aan je anabole water waar dat heengaat.

Zou je de prestatieverbeterende werking van 2S-hesperidine kunnen vergroten door co-suppletie met cafeïne?

Binnenkort meer.

Bron:
Nutrients. 2019 Aug 14;11(8):1898.

Meer:
Een halve gram 2S-hesperidine versnelt je sprint (2-3-2021)
Dierstudie | Supplement met hesperidin maakt duurtraining nog beter voor hart en bloedvaten (14-2-2015)
Hesperedin stimuleert nieuwvorming spierweefsel (19-9-2012)


Afslankmiddel synefrine werkt prima - met naringin en hesperidin Combinatie van stof uit citrusvruchten en een muizenbeetje cafeine is een effectief afslankmiddel Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidin

Afslankmiddel synefrine werkt prima - met naringine en hesperidine
Amerikaanse onderzoekers, die tussen twee haakjes werden betaald door supplementenmaker Nutratech, hebben ontdekt dat de toevoeging van twee flavonoïden van synefrine alsnog een werkzame fatburner maakt.

Combinatie van stof uit citrusvruchten en een muizenbeetje cafeïne is een effectief afslankmiddel
Japanse onderzoekers van de House Wellness Foods Corporation experimenteren al enkele jaren met mengsels van cafeïne en glucosylhesperidine, die zonder bijwerkingen vetverlies moeten versnellen.

Vet verliezen gaat beter met een stacker met G-hesperidine
De meeste afslanksupplementen zijn goede stimulatoren van de lypolyse. Ze imiteren de werking van adrenaline en dwingen vetcellen hun inhoud af te staan aan het bloed. Het stimuleren van de vetverbranding kunnen ze minder goed.