Opgeladen: 12-4-2024
Opgeborgen in: Pycnogenol, Robuvit, Plantenextracten, BCAAs, Arginine, Aminozuren, Suppletie voor meer uithoudingsvermogen
Translation: This is the effect of a supplement with Pycnogenol, BCAAs, arginine and Robuvit on cyclists (13-4-2024)

Wat gebeurt er als je wielrenners Pycnogenol, BCAAs, arginine en Robuvit geeft?

Een supplement met Pycnogenol, BCAAs, arginine en Robuvit maakt wielrenners sneller door hun vermogen op zuurstof op te nemen te verhogen. Dat ontdekten Japanse onderzoekers die zich lieten financieren door de producent van het sportsupplement PycnoRacer.


Wat gebeurt er als je wielrenners Pycnogenol, BCAAs, arginine en Robuvit geeft?


Studie
Het onderzoek van Tsuyoshi Hara, verbonden aan de International University of Health and Welfare, verscheen in 2021. Sponsor van dat onderzoek was Kobayashi, de producent van PycnoRacer.

PycnoRacer is een poeder, verpakt in sachets. In een aanbevolen dagelijkse inname van 2 sachets zit 60 milligram Pycogenol, 10 milligram Robuvit, 4800 milligram BCAAs en 1200 milligram arginine.

De onderzoekers gaven dit supplement aan 8 professionele wielrenners. Gedurende 28 dagen gebruikten de sporters een zakje voor ze gingen trainen en nog eens een zakje als ze de training achter de rug hadden.

Vlak voordat de suppletie begon en op de laatste dag van de suppletieperiode testten de onderzoekers het prestatievermogen van de wielrenners in het lab.

Resultaten
De onderzoekers lieten de wielrenners fietsen volgens een protocol waarbij de sporters elke minuut 10 Watt extra moesten genereren. Vervolgens moesten de renners fietsen totdat ze letterlijk niet meer konden.

Na de suppletieperiode waren de maximale zuurstofopname en de maximale snelheid - eigenlijk: de power - respectievelijk 11 en 8 procent hoger dan daarvoor. Die verschillen waren statistisch significant.


Wat gebeurt er als je wielrenners Pycnogenol, BCAAs, arginine en Robuvit geeft?


Wat gebeurt er als je wielrenners Pycnogenol, BCAAs, arginine en Robuvit geeft?


Na de suppletieperiode verbrandden de wielrenners 26 procent meer calorieën dan daarvoor. Ook dat verschil was statistisch significant.

Het stuk wekt misschien de indruk dat de sporters per minuut inspanning meer energie gingen verbruiken. Aannemelijker zou zijn dat het verhoogde calorieverbruik op het conto komt van een toename van de tijd dat de sporters konden blijven fietsen. Hoe dat nu precies zit, staat niet in het artikel.

Bron:
J Phys Fitness Sports Med, 10 (4): 219-24 (2021).

Meer:
Robuvit, het supplement voor triatleet 2.0 (6-11-2021)
Pycnogenol maakt zeventigplussers sterker en fitter (8-10-2016)
Pycnogenol reduceert spierkramp in sporters (16-4-2014)
Trainen voor de triathlon gaat beter met Pycnogenol (10-4-2014)


Dosis van twee gram arginine per dag maakt sporters nog fitter In deze doseringen zijn supplementen met arginine nuttig voor sporters Door deze combinatie van BCAA's, citrulline en arginine presteren zwemmers beter bij intervaltraining

Dosis van twee gram arginine per dag maakt sporters nog fitter
Uit de meeste studies waarin onderzoekers mensen L-arginine toedienen komt helemaal niets. Dat komt misschien omdat die onderzoekers idioot hoge doseringen gebruiken.

In deze doseringen zijn supplementen met arginine nuttig voor sporters
Er is van alles te zeggen voor gebruik van citrulline en nitraatrijke extracten door atleten, maar dat wil niet zeggen dat good old arginine 'dus' geen effect op sportprestaties heeft...

Door deze combinatie van BCAAs, citrulline en arginine presteren zwemmers beter bij intervaltraining
Dat Taiwanese sportwetenschappers werden niet gefinancierd door de supplementenindustrie.