Opgeladen: 6-4-2020
Opgeborgen in: Immuunsysteem, Quercetine
Translation: Quercetin sabotages influenza virus (7-4-2020)

Hoe quercetine griepvirussen verziekt

Hoe quercetine griepvirussen verziekt
In reageerbuizen maakt quercetine, een flavonoid in legio plantaardige voedingsmiddelen, het influenza-A-virussen moeilijk om cellen te infecteren. Dat rapporteren Chinese virologen van Southern Medical University in Viruses. Is quercetine een antiviraal middel?

Het werkt
De Chinezen stelden niercellen bloot aan de influenzavirussen A/Puerto Rico/8/34 (H1N1), A/FM-1/47/1 (H1N1) en A/Aichi/2/68 (H3N2). De figuur hieronder heeft betrekking op de aanmaak van het viruseiwit hemagglutinin door de niercellen, nadat ze aan de virussen waren blootgesteld.

Virussen dringen cellen binnen, en dwingen de cellen om meer virussen te maken. Meer hemagglutinin betekent meer virusproductie door de aangetaste cellen. Blootstelling aan quercetine remde dat proces. Hoe hoger de concentratie quercetine, hoe groter de remming.


Hoe quercetine griepvirussen verziekt


Hoe het werkt
In een andere serie experimenten bepaalden de Chinezen de infectiviteit van de virussen onder twee verschillende condities.

De ene conditie hield in dat de onderzoekers de cellen eerst blootstelden aan quercetine, en pas daarna het influenzavirus in contact met de cellen brachten. De andere conditie hield in dat ze eerst de virussen blootstelden aan quercetine, en de virussen pas daarna in contact brachten met de cellen.

Hieronder zie je dat het laatstgenoemde resulteerde in de grootste afname van de infectiviteit. Quercetine pakt dus direct het virus zelf aan, concluderen de onderzoekers.


Hoe quercetine griepvirussen verziekt


De onderzoekers gaan ervan uit dat quercetine het virale eiwit hemagglutinin uitschakelt. Met dat eiwit plakken influenza-A-virussen zich vast aan de cellen die ze willen infecteren. Werkt dat eiwit niet goed, dan wordt infectie een stuk lastiger.

Conclusie
"In our study, we found quercetin possessed anti-influenza activity", resumeren de onderzoekers. "The study showed quercetin may be developed as a future therapeutic option for the therapy and prophylaxis of influenza-A-virus infection."

Of quercetine in vivo ook werkt, vertelt de studie niet. En mocht dat het geval zijn, dan is daarmee niet gezegd dat quercetine het Covid-19-virus kan afremmen. Ander type virus.

Binnenkort meer.

Bron:
Viruses. 2016;8(1):6.

Meer:
Spirulina is misschien een virusremmer (29-2-2020)
Supplement met vitamine D halveert griepkans (24-6-2016)
Teveel lichaamsvet maakt influenza dodelijker (30-12-2015)


Glucanen uit paddenstoelen beschermen tegen virusinfectie Slaap versnelt genezing na virusinfectie Op deze twee manieren beschermen vlierbessen tegen griepvirussen

Glucanen uit paddenstoelen beschermen tegen virusinfectie
Als je dagelijks meerdere soorten paddenstoelen eet, ben je misschien beter beschermd tegen potentieel dodelijke griepvirussen. Dierstudie.

Slaap versnelt genezing na virusinfectie
Als je geveld bent door een virus, versnel je het genezingsproces als je ervoor zorgt dat je goed slaapt.

Op deze twee manieren beschermen vlierbessen tegen griepvirussen
Vlierbessen helpen tegen verkoudheid, weten de lezers van dit gratis webmagazijn. En het zou zomaar kunnen dat vlierbessen ook beschermen tegen agressieve influenzavirussen.