Opgeladen: 25-5-2018
Opgeborgen in: Plantaardige extracten, NO-boosters
Translation: What is Spectra doing in your PWO? (26-5-2018)

Wat doet Spectra in je PWO?

Toen we in webwinkels op zoek waren naar leuk spul om ons lichaam te stoppen, stuitten we ineens op een paar pre-workout-formules met een bestanddeel dat we nog niet kenden: Spectra, een product van FutureCeuticals. In de electrische bieb vonden we een studie die suggereert dat het toevoegen van Spectra aan PWO's misschien niet zo'n slecht idee is. Uiteraard is die studie betaald door... Je raadt het al.

Spectra
Spectra is een mengsel van - even diep ademhalen - "broccoli powder and broccoli sprouts concentrate, onion extract, tomato concentrate, dried carrot, spinach, kale concentrate, brussel sprout concentrate, whole coffee fruits extract, acerola extract, camu camu powder, acai berry concentrate, mangosteen concentrate, green tea extract, apple extract, turmeric concentrate, garlic, basil concentrate, oregano, cinnamon concentrate, elderberry concentrate, blackcurrant extract, blueberry extract, sweet cherry powder, blackberry powder, chokeberry, raspberry powder, and bilberry extract."

Hoeveel van welk bestanddeel er precies in Spectra zit, wil producent FutureCeuticals [futureceuticals.com] niet zeggen. Het is een proprietary blend. Ook de onderstaande tabel schept weinig duidelijkheid.


Wat doet Spectra in je PWO?


Wat doet Spectra in je PWO?


Studie
In 2014 verscheen een kleine humane studie met 22 proefpersonen in Food Science & Nutrition. Het onderzoek is betaald door FutureCeuticals, en uitgevoerd door het Duitse Noxygen Science Transfer & Diagnostics. Dat bedrijf heeft een onderzoeksmethode ontwikkeld waarbij je met bloedmonsters kunt bepalen hoeveel antioxidantwerking allerlei supplementen hebben. De 'Vitality Test', noemen de onderzoekers die methode. In hoeverre die Vitality Test is gevalideerd, weten we niet.

Met die methode bestudeerden de onderzoekers het effect van een karig ontbijt [brood en een glas water] en het effect van een volgens de onderzoekers gezond ontbijt [brood, een glas water en een capsule met 100 milligram Spectra].

Resultaten
De inname van Spectra verminderde de aanmaak van vrije radicalen [ROS] door de bloedcellen.


Wat doet Spectra in je PWO?


Tegelijkertijd nam het zuurstofgebruik van de bloedcellen toe. Dat kwam vooral, zo achterhaalden de onderzoekers, doordat Spectra de mitochondria van de cellen harder liet werken. De cellen produceerden kennelijk meer energie. Tegelijkertijd vergrootte het extractenmengsel de snelheid waarmee de glucose na het ontbijt uit het bloed verdween.


Wat doet Spectra in je PWO?


Wat doet Spectra in je PWO?


Bovendien vergrootte Spectra de concentratie stikstofmonoxide in de bloedmonsters.


Wat doet Spectra in je PWO?


Gejuich & gejubel
De onderzoekers zijn diep onder de indruk van zichzelf en het product dat ze hebben bestudeerd. Of wij dat ook zijn, laten we vooralsnog in het midden.


Wat doet Spectra in je PWO?


Bron:
Food Sci Nutr. 2014 Nov;2(6):828-39.

Meer:
FutureCeuticals' betalaïnes voor hardlopers - positief effect op de 5K (25-1-2017)
Via ATP versnelt FutureCeuticals' ElevATP de spiergroei (13-6-2016)


Twee capsules met fruitextract ViNitrox vergroten uithoudingsvermogen sporters met 10%

NO-booster Niteworks laat oudere wielrenners sneller fietsen

Dit gebeurt er als je NO-Shotgun combineert met NO-Synthesize

Twee capsules met fruitextract ViNitrox vergroten uithoudingsvermogen sporters met 10%
ViNitrox bestaat voor 60 procent uit fenolen uit druiven en appels. Die stoffen verhogen, volgens nog niet gepubliceerd onderzoek, de concentratie stikstofmonoxide in de bloedvaten.

NO-booster Niteworks laat oudere wielrenners sneller fietsen
Oudere wielrenners kunnen harder fietsen als ze elke dag antioxidante vitamines en vijf gram L-arginine en L-citrulline slikken.

Dit gebeurt er als je NO-Shotgun combineert met NO-Synthesize
Bodybuilders gaan een beetje sneller vooruit als ze voor hun workout een schep NO-Shotgun gebruiken, en daarna nog een schep NO-Synthesize, dan als ze tijdens hun workout helemaal geen sportsupplementen nemen. Gesponsord onderzoek.