Opgeladen: 19-4-2024
Opgeborgen in: Afslanksupplementen, Plantenextracten
Translation: The pounds lost by supplementing with Immortality Herb consist exclusively of body fat (20-4-2024)

Afslanken met Immortality Herb zonder spierverlies

Gezonde mensen met een teveel aan lichaamsvet kunnen afslanken als ze elke dag 2 capsules met een extract van Gynostemma pentaphyllum innemen. Die plant heet ook wel Immortality Herb. Een voordeel van afslanken met Gynostemma pentaphyllum is dat het niet ten koste gaat van je spiermassa.


Afslanken met Immortality Herb zonder spierverlies


Studie
Australische onderzoekers van het particuliere RDC Clinical verdeelden 117 zwaarlijvige [hun BMI varieerde van 25 tot 35] maar gezonde proefpersonen in 2 groepen. Gedurende 16 weken slikten de proefpersonen in de ene groep elke dag een placebo, terwijl de proefpersonen in tweede groep elke dag 2 capsules met elk 225 milligram extract van Gynostemma pentaphyllum innamen.

Het extract dat de onderzoekers gebruikten, is ontwikkeld door de BTC Corporation. Het is op de markt als ActivAMP. BTC werkt nauw samen met Gencor - en Gencor betaalde de studie.

Resultaten
De proefpersonen in de ActivAMP-groep verloren gemiddeld een ruime kilo van hun lichaamsgewicht. Da's niet veel, maar je moet daarbij bedenken dat de proefpersonen hun manier van leven niet veranderden. Die verloren kilo bestond bovendien geheel uit lichaamsvet. Verlies van lean body mass speelde dus geen rol.

Klik op de figuren hieronder voor een grotere versie.


Afslanken met Immortality Herb zonder spierverlies


In het bloed van de proefpersonen in de ActivAMP-groep zakte de concentratie TNF-alpha van 9.3 naar 8.2 picogram per milliliter. De onderzoekers weten niet hoe ze dat moeten interpreteren.

Vetweefsel maakt minder TNF-alpha aan naarmate het gezonder is en er minder immuuncellen bezig zijn vetcellen af te breken. Misschien zorgde ActivAMP ervoor dat de vetcellen beter functioneerden.

Mechanisme
"The therapeutic activities of Gynostemma pentaphyllum are proposed to be related to the AMP-activated protein kinase (AMPK) - activating effects of the dammarane-type saponins", schrijven de onderzoekers.

"The mechanism of action of dammaranes, which involves the activation (phosphorylation) of AMPK, mimics the effects of physical exercise, including an up-regulation of autophagy with increased mitochondrial neogenesis and glucose transporter-4 expression, as well as a subsequent improvement of insulin sensitivity."

Bron:
J Hum Nutr Diet. 2022 Jun;35(3):583-9.

Meer:
Afslanken zonder dieet met Gynostemma pentaphyllum (27-5-2014)


Twee capsules met D-chiro-inositol per dag: meer testosteron, minder estradiol, minder lichaamsvet en een grotere gevoeligheid voor insuline Supplement met berberine maakt bijna-diabeet gezonder en slanker Wat gebeurt er als je bij elke maaltijd een gram kaneel inneemt?

Twee capsules met D-chiro-inositol per dag: meer testosteron, minder estradiol, minder lichaamsvet en een grotere gevoeligheid voor insuline
Als al wat oudere mannen van 65-75 jaar met een lage testosteronspiegel dagelijks 1200 milligram D-chiro-inositol innemen, vermindert hun vetmassa. En da's nog niet alles.

Supplement met berberine maakt bijna-diabeet gezonder en slanker
Gezonde mensen met een nog net acceptabele glucosespiegel, die dus nog geen diabetes hebben maar wel misschien bezig zijn het te krijgen, worden gezonder door suppletie met berberine.

Wat gebeurt er als je bij elke maaltijd een gram kaneel inneemt?
Niet al te fitte individuen die hun leefstijl willen verbeteren, worden significant gezonder als ze bij elke maaltijd een gram kaneel slikken. En ze worden ook nog eens slanker.