Opgeladen: 28-5-2022
Opgeborgen in: Onderzoek naar anabolica, Gezondheidsrisico's van anabolica, Immuunsysteem
Translation: Steroid cycle gives coronavirus more chance (29-5-2022)

Meer kans op corona tijdens anabolenkuur

Het uitschakelen van androgene hormonen maakt het immuunsysteem beter opgewassen tegen het coronavirus, schreven we verleden jaar. Dat zou betekenen dat anabolengebruikers kwetsbaarder zijn voor het coronavirus. En dat klopt helemaal, schrijven Saoedische onderzoekers in Healthcare.Meer kans op corona tijdens anabolenkuurTerugkeer van corona?
Op het moment dat we dit stukje schrijven komt het onderwerp van corona onze neus uit. Gelukkig houdt het virus zich koest, en hebben we andere dingen om ons zorgen te maken.

Maar zowel een dwarse viroloog als Geert Vanden Bossche [binformedia.nl 27 april 2022], die volgens zijn reguliere collega's de weg kwijt is geraakt maar naar wie over een paar jaar straten en scholen worden genoemd, als de gulle filantroop die de huidige reguliere virologie financiert, [dailymail.co.uk 1 May 2022] vrezen dat het virus binnen afzienbare tijd zal terugkeren.

Misschien in een uiterst vervelende vorm.

Vandaar dat we dit stukje schrijven, niet voor nu maar voor straks. Voor de twee anabolengebruikers onder ons zevenkoppige lezerspubliek. We gaan jullie niet vertellen wat wijsheid is. Wel wat Yusuf Althobaiti, een farmacoloog van Taif University, en zijn collega's hebben ontdekt.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenStudie
Althobaiti vroeg 520 sportschoolbezoekers in de voorzomer van 2021 of ze corona hadden gehad, en of ze anabolen gebruikten. Vervolgens keek hij of hij verbanden kon vinden.

Resultaten
Ongeveer 20 procent van de ondervraagden had corona gehad. 7 procent van de deelnemers gebruikte anabolen, en 13 procent had in het verleden anabolica gebruikt.

Anabolengebruik vergrootte de kans op corona met een factor 5, maar gebruik in het verleden had geen invloed. Tijdens een kuur zijn sporters dus kennelijk verhoogd kwetsbaar voor het coronavirus. Je moet de negatieve invloed van anabolengebruik overigens wel in perspectief zien. Een familielid dat is besmet weegt zwaarder dan anabolengebruik.

Klik op de tabellen hieronder voor een grotere versie.Hoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenHoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenHoe de zaden van de tamarinde mannen misschien aan meer testosteron helpenToen de onderzoekers keken naar ernstige vormen van covid, vonden ze ongeveer dezelfde verbanden. Ze waren alleen wat minder sterk.

Bron:
Healthcare (Basel). 2022 Jan 20;10(2):196.

Meer:
Anabolengebruik maakt kwetsbaar voor het coronavirus (28-4-2021)
Androgenen verslechteren immuunsysteem (14-9-2020)
Door anabolengebruik verdwijnt de kankerremmende werking van krachttraining (9-4-2020)


500 milligram vitamine C vergroot overlevingskansen bij levensbedreigende covid met een factor 5

Lage vitamine D-spiegel verhoogt kans op serieuze covid met een factor 14

Milde covid sneller over met gram Black Seed Oil per dag

500 milligram vitamine C vergroot overlevingskansen bij levensbedreigende covid met een factor 5
Een dagelijkse dosis van 500 milligram vitamine C vergroot de overlevingskansen bij ernstige vormen van covid.

Lage vitamine D-spiegel verhoogt kans op serieuze covid met een factor 14
Een lage vitamine D-spiegel is een flinke risicofactor als het om covid gaat.

Milde covid sneller over met gram Black Seed Oil per dag
Dat blijkt uit een trial die onderzoekers van King Abdulaziz University hebben gepubliceerd in Complementary Therapies in Medicine.