Opgeladen: 5-7-2018
Opgeborgen in: Ongewone anabole strategieën, Ursolic Acid
Translation: A little bit of physical activity improves body composition in combination with ursolic acid (6-7-2018)

Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met ursolic acid

Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met Ursolic Acid
Een piepklein beetje lichaamsbeweging, dat te bescheiden is om de spiermassa te vergroten en de vetmassa te verkleinen, verbetert de lichaamsbeweging wel degelijk in combinatie met suppletie met ursolic acid. Dat ontdekten Zuid-Koreaanse sportwetenschappers van Chonbuk National University.

Studie
De onderzoekers lieten ratten gedurende 8 dagen hun achterpoten niet meer gebruiken, waardoor de spieren in het achterlijf afbraken. Daarna begon het eigenlijke experiment, dat 8 weken duurde.

Een deel van de ratten kreeg dagelijks een dosis ursolic acid toegediend. [UA] Het humane equivalent van die dosis was ongeveer 100-150 milligram ursolic acid per dag. Er zijn supplementen op de markt zulke hoeveelheden leveren.

Een andere groep dieren ging drie per week een kwartiertje joggen op een treadmill. [EX] De intensiteit was gering: de dieren renden op 45-55 procent van hun VO2max.

Weer een andere groep ratten moest rennen op de treadmill, maar kreeg ook ursolic acid. [UEX] En weer een andere groep proefdieren deed helemaal niets en kreeg ook geen ursolic acid toegediend. [SED]

Resultaten

De combinatie van de bescheiden duurtraining en suppletie met ursolic acid resulteerde in een toename van de spiermassa van de tibialis anterior en de gastrocnemius [GAS]. Op de soleus [SOL] had de combinatie geen effect.


Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met Ursolic Acid


Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met Ursolic Acid


Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met Ursolic AcidToen de onderzoekers de spiercellen van de proefdieren bestudeerden, zagen ze dat ursolic acid in combinatie met beweging niet de activiteit van anabole signaalmoleculen als mTOR en Akt verhoogde, maar wel de activiteit van katabole signaalmoleculen als MuRF1 and Atrogin-1 verminderde.


Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met Ursolic AcidDe combinatie van ursolic acid en de bescheiden training verminderde tenslotte de vetmassa in de buik.


Piepklein beetje beweging verbetert lichaamssamenstelling in combinatie met Ursolic AcidConclusie
"In conclusion, this study analyzed the effects of concurrent treatment with ursolic acid and low-intensity treadmill exercise to improve skeletal muscle atrophy using an animal model", vatten de onderzoekers samen. "The effect of ursolic acid alone on muscle atrophy could not be confirmed; however, positive effects could be confirmed for ursolic acid combined with low-intensity endurance exercise."

"Further studies will be needed to verify the differences in concentration of ursolic acid and need to additionally analyze the relevant signaling pathway to confirm a mechanism for use of ursolic acid as an exercise mimetic."

"This study is meaningful in that ursolic acid was identified to have a possible use as an exercise mimetic for reduction of [...] visceral fat mass and inhibition of muscle atrophy."

Bron:
Korean J Physiol Pharmacol. 2018 Jul;22(4):427-36.

Meer:
Het effect van ursolic acid op bodybuilders (9-11-2014)
Ursolic acid is een universeel sportsupplement (27-9-2012)
Ursolic acid: een anabool uit appels (17-6-2011)


Beschermen carotenoiden tegen spierafbraak?

Hoe alpha-linoleenzuur spierafbraak afremt

De anabole werking van granaatappel

Beschermen carotenoïden tegen spierafbraak?
Een hoge inname van carotenoïden als bèta-caroteen beschermt tegen spierafbraak. Dierstudie.

Hoe alpha-linoleenzuur spierafbraak afremt
De katabole impact van TNF-alpha op de spiermassa wordt minder door de aanwezigheid van het omega-3-vetzuur alpha-linoleenzuur in spierweefsel.

De anabole werking van granaatappel
Geef proefdieren of mensen granaatappel, wacht een paar uur en kijk vervolgens wat er allemaal in hun bloed rondzweeft. Dik kans dat je dan de stof urolithin-A vindt.