Opgeladen: 9-8-2022
Opgeborgen in: Dromen, Psychologie, Breinversterkers, Slaap
Translation: How to use galantamine for lucid dreaming (10-8-2022)

Galantamine voor lucide dromen

Galantamine, een Alzheimermedicijn dat tevens op de markt is als grijs supplement, veroorzaakt lucide dromen. Dat zijn dromen waarin je bewust bent dat je droomt en je zelf kunt bepalen wat je droomt.


Galantamine voor lucide dromenStudie
Stephen LaBerge is een Amerikaanse psychofysioloog die een groot deel van zijn academische loopbaan heeft gewijd aan het bestuderen van lucide dromen. Hij is de oprichter van het Lucidity Institute, [lucidity.com] een organisatie die kennis over lucide dromen verzamelt en verspreidt.

In 2018 publiceerde LaBerge een open trial waarin hij experimenteerde met 121 deelnemers aan een droomcursus van het Lucidity Institute. De deelnemers waren al op de hoogte van wat lucide dromen waren en wilde technieken leren beheersen om lucide dromen op te wekken.


Galantamine voor lucide dromenEen aantal daarvan zijn door LaBerge ontwikkeld. Eentje houdt in dat je na 4-5 uur slaap wakker wordt gemaakt, daarna een half uurtje wakker blijft en vervolgens weer gaat slapen. Die techniek werkt nog beter als je in die waakzame periode een lichte dosis galantamine inneemt.

Een andere techniek is dat je met jezelf afspreekt dat je zult weten wanneer je droomt door de herkenning van een 'droomteken'. Iedereen heeft wel een paar droomtekens die telkens weer in dromen terugkeren.


Galantamine voor lucide dromen

Galantamine
In zijn studie gebruikte LaBerge die technieken, inclusief de toediening van galantamine. Galantamine is een stof die van nature in sneeuwklokjes zit en in de hersenen het enzym cholinesterase afremt. Daardoor neemt de concentratie acetylcholine toe en kunnen leerprocessen vlotter verlopen.

Een synthetische versie van galantamine is officieel op de markt als medicijn voor beginnende vormen van Alzheimer, maar het gros van de geproduceerde galantamine is bestemd voor de grijze markt. Galantamine is een nootropic en een dream drug.


Galantamine voor lucide dromenHierboven zie je hoe LaBerge galantamine gebruikte. Hij herhaalde de proef drie nachten achtereen en gaf zijn proefpersonen de ene keer een placebo zonder galantamine [G0], de andere keer een placebo met 4 milligram galantamine [G4] en weer een andere keer een placebo met 8 milligram galantamine [G8].

De studiedeelnemers hadden verteld hoe frequent ze de afgelopen 6 maanden lucide dromen hadden gehad [BASE].

Resultaten
Galantamine induceerde lucide dromen. Hoe hoger de dosering, hoe effectiever het middel.


Galantamine voor lucide dromenConclusie
"Altogether the current results show that galantamine substantially increases the frequency of lucid dreams with a minimal side effect profile, suggesting it is well-placed as a method for inducing lucid dreams, and has the potential to make lucid dreaming available to a wider population", schrijft LaBerge.

"While more studies documenting the safety profile of this substance are needed, the potential of making lucid dreaming widely accessible also has implications for scientific research."

"As one of the challenges for conducting scientific research on lucid dreaming is its relative infrequency, making the state more accessible would increase the efficiency of the collection of larger datasets, which would greatly facilitate research in this field."

Kritische noot
Galantamine is geen middel dat je zomaar kunt nemen. Er is een hele reeks bijwerkingen en contraindicaties. Een frequent gerapporteerde bijwerking is bijvoorbeeld dat sommige mensen moeite krijgen met inslapen als ze galantamine gebruiken.

Het is misschien verstandig om je goed in te lezen voordat je met galantamine gaat experimenteren.

Bron:
PLoS One 13(8): e0201246.

Meer:
Een droomdieet (18-5-2022)
Vitamine B6, de droomvitamine (16-1-2016)
Droom wat je wilt met DMAE (6-4-2014)


Beter slapen door kamille Beter slapen door krachttraining Slecht slapen in de zomer? Misschien helpt ornithine

Beter slapen door kamille
Als je al redelijk goed slaapt en op zoek bent naar een natuurlijk middel dat de kwaliteit van je slaap nog verder verbetert, dan heb je aan kamille een hele goeie.

Beter slapen door krachttraining
Volgens dit onderzoek val je door krachttraining 's morgens vroeg 's nachts eerder in slaap, en vermindert krachttraining later op de dag het aantal keren dat je 's nachts wakker wordt.

Slecht slapen in de zomer? Misschien helpt ornithine
Legio mensen slapen 's zomers slecht. Waarschijnlijk komt dat door de activerende werking van de langere daglengte.