Opgeladen: 20-4-2017
Opgeborgen in: Intervaltraining, Afslanken
Translation: Short interval training between meals keeps a slimming diet on course (15-6-2017)

Korte intervaltraining tussen de maaltijden houdt afslankdieet op de rails

Als je gaat snijden in je inname van kilocalorieën omdat je vetpercentage naar beneden moet, dan kun je voorkomen dat de trek in eten je afslankpogingen saboteert door tussen je maaltijden een korte intervaltraining in te bouwen. Dat blijkt uit een pilot study die bewegingswetenschappers van de universiteit van Birmingham publiceren in Nutrients.

Studie
De onderzoekers gaven 8 dikke proefpersonen 's ochtends bij twee verschillende gelegenheden een ontbijt, en vier uur later een lunch. Bij de ene gelegenheid deden de proefpersonen na het ontbijt niets, de andere keer moesten ze 2 uur na het ontbijt een korte intervaltraining afwerken op een cyclometer.

De intervaltraining bestond uit 4 bouts van 30 seconden, waarin de proefpersonen zo hard fietsten als ze maar konden. Tussen die korte series fietsten de proefpersonen 3 minuten op een rustig tempo.

Resultaten
Gedurende de eerste 2 uur na de korte intervaltraining rapporteerden de proefpersonen minder honger dan als ze lichamelijk niet actief waren.


Korte intervaltraining tussen de maaltijden houdt afslankdieet op de railsNa de korte intervaltraining vonden de onderzoekers minder van het hongerhormoon ghreline in het bloed van de proefpersonen, en wat meer van het verzadigende hormoon GLP-1.


Korte intervaltraining tussen de maaltijden houdt afslankdieet op de rails


Korte intervaltraining tussen de maaltijden houdt afslankdieet op de railsTwee uur na de intervaltraining of de periode van lichamelijke inactiviteit mochten de proefpersonen tijdens een lunch zoveel eten als ze wilden. De intervaltraining had geen effect op de inname van kilocalorieën.


Korte intervaltraining tussen de maaltijden houdt afslankdieet op de railsConclusie
"Very low volume sprint interval exercise of just 4 x 30 s transiently suppressed appetite in overweight individuals", vatten de onderzoekers samen. "Appetite suppression was allied with an enduring decrease in the plasma concentration of acylated ghrelin and a modest increase in GLP-1."

"However, the relationships between changes in appetite-associated hormones and both subjective appetite and food intake - which was unaffected two-hours post-exercise - were weak, questioning their role in post-exercise appetite regulation."

"Nonetheless, these findings suggest that the potential for micro bouts of 'exercise snacks' to influence appetite and very short-term eating behavior warrants further investigation."

Bron:
Nutrients. 2017 Apr 5;9(4).

Meer:
Eetlustremmer psyllium vergroot kans op afslanksucces (4-7-2016)
L-Carnitine vermindert honger, maakt vasten makkelijker (en ook nog effectiever) (29-12-2014)
Eet alleen 's avonds koolhydraten en val met minder honger sneller af (13-7-2011)


Studie: krachttraining vermindert eetlust

Grape Seed Extract houdt grote eter op gewicht

Eiwitrijk dieet vermindert je dagelijkse calorie-inname met 500 kilocalorieen

Studie: krachttraining vermindert eetlust
Als je aan krachttraining gaat doen, dan zou het zomaar kunnen dat je zonder je dat in de gaten hebt je dagelijkse inname van energie met een paar honderd kilocalorieën terugschroeft.

Grape Seed Extract houdt grote eter op gewicht
Grootverbruikers van kilocalorieën die hun gewicht onder controle willen houden hebben misschien een goeie aan Grape Seed Extract.

Eiwitrijk dieet vermindert je dagelijkse calorie-inname met 500 kilocalorieën
Verdubbel de hoeveelheid eiwit in je dieet en schroef die van vetten terug. Houd dat een paar weken vol, en ga dan weer es op de weegschaal staan...