Opgepoetst: 14-7-2019
Opgeladen: 28-11-2014
Opgeborgen in: Krachttraining
Translation: Pullovers: bad exercise for the pecs, but good for the triceps (16-1-2015)

Pull-over: een slechte oefening voor de pecs, maar een goede voor de triceps

Pull-over slechte oefening voor de pecs
Bodybuilders en fitnessfanaten die de pull-over gebruiken als een oefening voor hun borstspieren verdoen hun tijd. Tot die conclusie komen Braziliaanse onderzoekers, verbonden aan de Federal University of Lavras. Maar de triceps trainen met de pull-over gaat prima...

Studie
De onderzoekers lieten de bench-press en de pull-over [je ziet hem hierboven] uitvoeren door 12 ervaren krachtsporters. De Brazilianen hadden electroden op de huid van de proefpersonen geplakt, zodat ze konden zien hard de spieren daaronder moesten werken.

Resultaten
De bench-press sprak beide delen van de borstspier beter aan dan de pull-over, en prikkelde ook de voorkant van de delts beter. De waarden op de Y-as zijn microvolts.


Pull-over slechte oefening voor de pecsVoor de lats en de triceps was de pull-over een betere oefening dan de bench-press. De prikkeling van de lats door de pull-over stelde weinig voor, maar die van de triceps was aanzienlijk. Bodybuilders zouden de pull-over dus kunnen gebruiken als een oefening voor hun triceps.


Pull-over slechte oefening voor de pecsSlot
De onderzoekers willen de pull-over niet afschrijven, en zien wel degelijk nuttige toepassingen voor de oefening. "The pullover is indicated as a good transition exercise from the anterior to the posterior portions of the body", schrijven ze. "With regard the adjustment of the pullover in training programs, we suggest its application in agonist/antagonist training to provide take advantage of the transitional potential offered by this exercise."

"In sports, the pullover could be usually prescribed as part of strength training for athletes in many sports modalities, both for performance improvement, enhancement of strength and power, and for the prevention of injuries that may result from repetitive movements above the shoulder line. In such situations, glenohumeral joint is often requested due to the exercise specificity degree that is very similar to movements of serving and cutting in volleyball, serving in tennis and pitching in baseball, to name a few examples."

Bron:
Motriz: Revista de Educacao Fisica, Rio Claro, v20 n2, 200-205, Apr/Jun, 2014.

Meer:
Decline bench press is beter voor pecs dan incline bench press (17-7-2014)
Bankdrukken met een stang is beter dan bankdrukken op een Smithmachine (14-8-2010)
Bankdrukken isoleert de borstspier net zo goed als de peck-deck (11-5-2009)


Dit gebeurt er met je lichaam als je gaat bankdrukken

Kun je de pectorales isoleren met de dumbbell press? Niet echt...

Ook de schoudervriendelijke variant van het bankdrukken laat de pecs groeien

Dit gebeurt er met je lichaam als je gaat bankdrukken
Als je voor de eerste keer in je leven gaat bankdrukken, dan zijn al na 1 week je borstspieren merkbaar groter geworden.

Pecs isoleren met de dumbell-press? Gaat niet lukken...
Noorse bewegingswetenschappers ontzenuwen een trainingsmythe.

Ook de schoudervriendelijke variant van het bankdrukken laat de pecs groeien
We zetten de narrow-grip bench-press in het zonnetje.