Opgeladen: 10-4-2024
Opgeborgen in: Spirulina, Immuunsysteem
Translation: The life-saving effect of spirulina in case of serious Covid (11-4-2024)

Dit doet een fikse dosis spirulina bij serieuze covid

Op het moment dat we dit stukje schrijven, is SARS-CoV-2 ver weg. In de meeste landen zijn de ICs leeg. Toch muteert het virus als een dolle, in een richting die alerte mutation spotters zorgen baart. Vandaar onze interesse in een trial van het Pasteur Institute of Iran, waarin een kleine 190 covid-patiënten gedurende zeven dagen elke dag anderhalve eetlepel spirulina kregen.


Dit doet een fikse dosis spirulina bij serieuze covid


Studie
In een publicatie die is verschenen in Frontiers in Immunology vertellen de onderzoekers hoe ze experimenteerden met 189 patiënten, die allemaal met een stevige infectie met SARS-CoV-2 in het ziekenhuis lagen. Ongeveer de helft van de patiënten lag op een IC-afdeling [ICU].

De onderzoekers gaven in de ICU-groep en in de non-ICU-groep de helft van de patiënten naast hun reguliere voeding en medicatie elke dag 15 gram spirulina. In poedervorm is dat ongeveer anderhalve eetlepel.

De andere groep kreeg een standaardbehandeling, geen spirulina en ook geen placebo.

Resultaten
Niemand van de spirulinagebruikers in de non-ICU-groep overleed. Van de niet-gebruikers van dezelfde patiëntengroep overleed 9 procent. In de periode van 7 weken kon in deze patiëntengroep 98 procent van de spirulinagebruikers naar huis. Bij de niet-gebruikers was dat slechts 40 procent.

Klik op de tabellen hieronder voor een grotere versie.


Dit doet een fikse dosis spirulina bij serieuze covid


Dit doet een fikse dosis spirulina bij serieuze covid


Op de IC overleed niemand in de spirulinagroep, terwijl in de andere groep 21 procent overleed.

Mechanisme
Het meest interessante mogelijke mechanisme dat de onderzoekers noemen, is dat spirulina het innate immuunysteem en de Natural Killer-cellen activeert, onder meer door de afgifte van interferon-gamma verhogen.

We zullen je een complex verhaal besparen, maar als SARS-CoV-2 terugkeert op een manier waardoor een groot deel van de wereld in de problemen gaat komen, dan is het innate immuunsysteem de allerbelangrijkste verdedigingslinie die gezonde mensen hebben.

Bron:
Front. Immunol., 08 April 2024, Vol 15, 10.3389/fimmu.2024.1332425.

Meer:
Spirulina is misschien een virusremmer (29-2-2020)
De eerste verdedigingslinie tegen infectie en kanker functioneert beter door spirulina (9-9-2017)
Spirulina maakt HIV-patiënten gezonder (30-8-2014)
Nu spirulina slikken, straks geen hooikoorts (27-1-2012)


Metastudie | Jazeker, supplementen met vitamine D beschermen bij covid-19 Metastudie bevestigt bescherming quercetine tegen Covid-19 Metastudie | Zink reduceert kans overlijden bij Covid-19

Metastudie | Jazeker, supplementen met vitamine D beschermen bij covid-19
Supplementen met vitamine D beschermen tegen covid-19 in een mate waarmee fabrikanten van vaccins dik tevreden zouden zijn.

Metastudie bevestigt bescherming quercetine tegen covid-19
Een dagelijkse dosis van 600 milligram quercetine of hoger reduceert bij covid-19 mogelijk de kans op opname in een ziekenhuis, de noodzaak van een behandeling op de IC en overlijden.

Metastudie | Zink reduceert kans overlijden bij covid-19
Vergeleken met voorjaar 2020 stelt de corona-ellende weinig voor, maar helemaal gerust op de ontwikkelingen zijn wij, de immer zwartgallige samenstellers van dit gratis webmagazijn, niet.