Opgeladen: 27-10-2020
Opgeborgen in: Seks, Spirulina
Translation: Spirulina, an unlikely supplement for erectile dysfunction (28-10-2020)

Spirulina, een onwaarschijnlijk sekssupplement

Suppletie met spirulina is misschien interessant voor mannen met erectieproblemen. Dat concluderen Braziliaanse onderzoekers van de Federal University of Paraiba. De Brazilianen baseren hun vermoedens op experimenten die ze uitvoerden met corpulente ratten.

Studie
De onderzoekers mestten een groot deel van hun proefdieren vet met voer waarin ze extra suiker en vet hadden gestopt [Hypercaloric diet (HCD)]. Zo leken de ratten meer op de mannen met overgewicht en diabetes type-2 die een verhoogde kans hebben op erectieproblemen.

Een deel van de proefdieren kreeg standaardvoer en fungeerde als controlegroep [Standard diet (SD)].

Vervolgens gaven de Brazilianen de ratten gedurende 8 weken elke dag een supplement met spirulina. Als de ratten volwassen mannen waren geweest, hadden ze dagelijks ongeveer 200 - 1000 milligram spirulina gekregen. De onderzoekers gebruikten spirulinapoeder, en dienden dat in opgeloste vorm toe.


Spirulina, een onwaarschijnlijk sekssupplement


Resultaten
De onderzoekers dienden de ratten apomorfine toe, en bepaalden vervolgens gedurende een half uur hoeveel erecties de dieren kregen. De onderzoekers keken ook hoe lang het duurde voordat de ratten een erectie kregen.

En tada. De grafieken hieronder spreken voor zichzelf.


Spirulina, een onwaarschijnlijk sekssupplement


Spirulina, een onwaarschijnlijk sekssupplement


Door de ratten nader te bestuderenen, konden de Brazilianen uitvogelen hoe spirulina ongeveer een proseksuele werking zou moeten hebben. Ze ontdekten dat spirulina de synthese van erectiebevorderene prostaglandines en de aanmaak van NO vergrootte, en tegelijkertijd enzymen activeerde die zuurstofradicalen uitschakelen.

Conclusie
"Supplementation with Spirulina platensis thus emerges as a promising new therapeutic alternative for the treatment of erectile dysfunction as induced by obesity", resumeren de Brazilianen. Hun onderzoek is niet betaald door een producent van spirrulinasupplementen.

Bron:
Oxid Med Cell Longev. 2020 Jun 30;2020:3293065.

Meer:
Spirulina is misschien een virusremmer (29-2-2020)
Moeiteloos afslanken met spirulina (22-12-2019)
Is spirulina slikken net zo effectief als 6 weken hard trainen? (29-11-2018)


Sellerie, de groente van de lust Aloe vera is een afrodisiacum Maca gebruiken? Neem dan red maca

Sellerie, de groente van de lust
Volgens duizenden websites worden mannen aantrekkelijker voor vrouwen als ze sellerie eten. Kan kloppen, zegt de wetenschap...

Aloë vera is een afrodisiacum
Volgens deze Afrikaanse dierstudie hebben extracten van de wortel van Aloe vera een proseksuele werking.

Maca gebruiken? Neem dan red maca
Maca heeft, als je een flink stapeltje studies mag geloven, een opwekkende, stimulerende en proseksuele werking. Maar niet alle studies vinden die effecten.