Opgeladen: 16-9-2019
Opgeborgen in: Immuunsysteem, MSM
Translation: 3 grams of MSM per day counteracts hay fever attack (17-9-2019)

3 gram MSM per dag pareert de hooikoortsaanval

3 gram MSM per dag ontkracht hooikoorts
Suppletie met 3 gram MSM per dag verzacht zo ongeveer alle symptomen van allergie waarbij allergenen van huisdieren, bomen of grassen via de lucht in je lichaam komen. Dat ontdekten de Amerikaanse voedingswetenschappers Susan Hewlings en Douglas Kalman in een humane studie. Yup, die was gesponsord door producent van supplementen met MSM.

Studie
In hun studie, die verscheen in JMIR Research Protocols, gaven de onderzoekers 18 proefpersonen met een vorm van allergie een pufje met een mix van allergenen. Die waren afkomstig van huismijten, katten, honden en pollen van grassen en bomen.

Vervolgens moesten de proefpersonen gedurende een uur na de blootstelling hun allergieverschijnselen een cijfer tussen de 0 en de 10 geven.

Daarna stuurden de onderzoekers de proefpersonen naar huis. Ze kregen een week om helemaal te herstellen, en slikten daarna 14 dagen elke dag MSM. Zes proefpersonen slikten 1 gram MSM per dag, zes andere proefpersonen slikten 3 gram MSM per dag en de overige zes proefpersonen slikten 6 gram MSM per dag.

De onderzoekers gebruikten MSM uit de fabrieken van Bergstrom Nutrition, de sponsor van de studie. [bergstromnutrition.com] Op de laatste dag van hun MSM-kuur keerden de proefpersonen terug naar het lab, en moesten ze opnieuw allergenen inhaleren. En weer moesten ze hun allergieverschijnselen een cijfer geven.

Resultaten
De figuren hieronder laten het verschil zien tussen de eerste en tweede meting. MSM reduceerde de allergische verschijnselen. Vooral de dosering van 3 gram per dag was affectief.


3 gram MSM per dag ontkracht hooikoorts

3 gram MSM per dag ontkracht hooikoorts

3 gram MSM per dag ontkracht hooikoorts


Nasal obstruction = verstopte neus, rhinorrhea = loopneus, watery eyes = tranende ogen, itching eyes = geïrriteerde ogen, sneezing = niezen, itching nose = jeukende neus.

Conclusie
"MSM supplementation significantly alleviated participants' symptoms in response to a standardized allergenic challenge", concluderen de onderzoekers. "A dose of 3 g of MSM daily for 14 days [...] decreased all scores of nasal symptoms [...]."

"We observed no safety concerns. More research is warranted."

Bron:
JMIR Res Protoc 2018;7(11):e11139.

Meer:
Pantethine temt allergie (10-10-2018)
Allergisch voor de huisstofmijt? Hardlopen helpt (22-9-2018)
Astragalus membranaceus vermindert hooikoorts (8-8-2018)


Nu spirulina slikken, straks geen hooikoorts CLA verzacht hooikoorts Visoliekuur halveert kans op hooikoorts

Nu spirulina slikken, straks geen hooikoorts
Al in 2008 toonde Cemal Cingi van Eskisehir Osmangazi University in Turkije aan dat spirulina hooikoorts kan helpen voorkomen.

CLA verzacht hooikoorts
Mensen met een allergie voor berkenpollen lopen in de voorzomer minder vaak te snotteren als ze CLA gebruiken. Dat ontdekten Finse onderzoekers die veertig mensen met een berkenpollenallergie twaalf weken achtereen dagelijks twee gram CLA gaven.

Visoliekuur halveert kans op hooikoorts
Als je last hebt van hooikoorts, dan kan een visoliekuur met onderkinderachtige doses je daar misschien vanaf helpen.