Opgeladen: 20-3-2020
Opgeborgen in: Immuunsysteem, Paddenstoelen
Translation: Animal study: AHCC restrains the causative agent of pneumonia (21-3-2020)

Dierstudie: AHCC wapent tegen veroorzaker van longontsteking

Dierstudie: AHCC wapent tegen veroorzaker van longontsteking
Als een infectie met het coronavirus uit de hand loopt en het immuunsysteem onderuit gaat, grijpen bacteriën als Klebsiella pneumoniae hun kans. Het organisme koloniseert de longen, en kan de bloedbaan bereiken. Volgens een dierstudie die biologen van State University of New York at Binghamton publiceerden in 2007 kan suppletie met AHCC die potentieel dodelijke situatie misschien helpen voorkomen.

Studie
De onderzoekers injecteerden muizen met een dosis Klebsiella pneumoniae die de helft van de proefdieren zou moeten doden [LD50].

Klebsiella pneumoniae is een bacterie die op en in het menselijke lichaam leeft. Als het immuunsysteem bezwijkt - bijvoorbeeld onder druk van een agressief virus - kan Klebsiella pneumoniae uitgroeien tot een gevaarlijke, en potentieel dodelijke ziektekiem.


Dierstudie: AHCC wapent tegen veroorzaker van longontsteking


De helft van de muizen kreeg 8 dagen voor de injectie elke dag een dosis AHCC. De suppletie ging na de injectie gewoon door.

De dosis de onderzoekers gebruikten was bijzonder hoog. Als de muizen mensen waren geweest, hadden 6-8 gram AHCC per dag gekregen. De dosis die de onderzoekers gebruikten, was de hoogste effectieve dosis die ze in eerder gepubliceerde dierstudies konden vinden.

Sponsor
Het onderzoek is betaald door het Japanse Amino Up, [aminoup.jp] de producent van AHCC.

Resultaten
De muizen die AHCC kregen, overleefden de besmetting met Klebsiella pneumoniae vaker dan de muizen in de controlegroep.


Dierstudie: AHCC wapent tegen veroorzaker van longontsteking


15 dagen nadat ze hun muizen hadden ingespoten met de bacterie, keken de onderzoekers of ze de bacterie in de overlevende muizen konden terugvinden.

Het percentage muizen waarbij dit het geval was, was beduidend geringer in de AHCC-groep. AHCC prikkelt het immuunsysteem kennelijk om bacteriën op te ruimen.


Dierstudie: AHCC wapent tegen veroorzaker van longontsteking


Conclusie
"This finding suggests that AHCC may be useful in helping to clear bacteria in patients with trauma or undergoing surgical procedures", schrijven de onderzoekers.

Wij vermoeden dat AHCC en vergelijkbare preparaten misschien nog meer nuttige toepassingen hebben. Maar dat hoeven we niet uit te leggen.

Bron:
Surg Infect (Larchmt). 2006;7(6):527-35.

Meer:
Helpt AHCC tegen het coronavirus? (17-3-2020)
AHCC vergroot overlevingskansen bij besmetting met dodelijk virus (9-2-2020)
Griepprik slaat beter aan door AHCC (19-1-2013)


Vitamine B5 voert het immuunsysteem op Champignons: een immunologisch wapen met een veiligheidspal Suppletie met proline stimuleert immuunsysteem

Vitamine B5 voert het immuunsysteem op
Een flinke, maar geen absurd hoge dosis vitamine B5 maakt dat het immuunsysteem agressiever is tegenover de tuberculosebacterie Mycobacterium tuberculosis.

Champignons: een immunologisch wapen met een veiligheidspal
Champignons activeren het immuunsysteem, en maken immuuncellen agressiever.

Suppletie met proline stimuleert immuunsysteem
Als je geveld bent door een griepje, of je zojuist een vaccin hebt gekregen tegen een enge bacterie of een onaangenaam virus, dan kan suppletie met het aminozuur proline je immuunsysteem een handje helpen.