Opgeladen: 22-12-2021
Opgeborgen in: Levensverlenging & supplementen
Translation: AKG cycle makes you up to 8 years younger (23-12-2021)

AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger

Volgens reageerbuisstudies en dierstudies is AKG een razend interessant longevity-supplement. Een heuse humane studie, weliswaar uitgevoerd zonder controlegroep, wijst in dezelfde richting.


AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger


Studie
AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger
De onderzoekers gaven 42 proefpersonen gedurende 4-10 maanden elke dag een gram AKG. Ze gebruikten Rejuvant, [rejuvant.com] een product van Ponce de Leon Health. [pdlhealth.com]

Rejuvant bevat AKG in de vorm van een calciumzout.

Ponce de Leon Health brengt Rejuvant uit in twee versies. De ene versie is bedoeld voor mannen, en bevat naast calcium-AKG vitamine A. De andere versie is bedoeld voor vrouwen, en bevat naast calcium-AKG vitamine D.


AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger


De onderzoekers bepaalden het effect van AKG-suppletie met de TruAge-test. [trumelabs.com] Die test meet in speeksel hoeveel methylgroepen er vast zitten aan het DNA. Hoe meer dat er zijn, hoe verder het verouderingsproces is voortgeschreden.

Financiering
De auteurs van de studie waarmee we je op dit moment lastigvallen werken voor de producent van de TruAge-test. Volgens het paper heeft Ponce de Leon Health het onderzoek niet gesponsord, en zijn de kosten van de studie opgehoest door de universiteit van Singapore.

Resultaten
De onderzoekers bepaalden voordat de suppletie begon het verschil tussen de kalenderleeftijd van en - aan de hand van de TruAge-test - de biologische leeftijd van de proefpersonen. Dat verschil was aanvankelijk nul, maar na 4-10 maanden suppletie waren de proefpersonen gemiddeld 8 jaar jonger geworden. Volgens de test.


AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger


Mechanisme
Er zijn een legio theorieën over het mogelijke werkingsmechanisme van AKG. De meest populaire is dat AKG de biosynthese van ATP remt en op die manier de effecten van calorische restrictie imiteert.


AKG-kuur maakt je 8 jaar jonger


Bron:
Aging (Albany NY). 2021 Nov 30;13(22):24485-99.

Meer:
AKG, een longevity-supplement? (19-9-2020)
Glycine AKG als longevity-supplement? (31-5-2015)
Alpha-ketozuren geven sporters meer energie (3-9-2012)


Hoe beta-alanine je levensduur verlengt Dierstudie: glycine verlengt levensduur Hoe PQQ veroudering vertraagt (en vetverlies versnelt)

Hoe bèta-alanine je levensduur verlengt
Bèta-alanine is niet alleen een oerdegelijk ergogeen supplement voor sporters. Het begint er steeds meer op te lijken dat het ook een longevity-supplement is.

Dierstudie: glycine verlengt levensduur
In reageerbuizen verjongt glycine oude cellen, schreven we vier jaar geleden. Nu is er een dierstudie.

Hoe PQQ veroudering vertraagt (en vetverlies versnelt)
Amerikaanse in vitro-studie.